Thursday , February 2 2023

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a decernat certificatele DELF elevilor din clasele bilingve francofone

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a decernat, marți, 16 noiembrie, certificatele de competențe lingvistice de limba franceză, DELF, obținute de elevii claselor bilingve francofone. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru restrâns, impus de condițiile pandemice actuale.

”Un număr de 21 de elevi ai claselor bilingve francofone, atât din filiera umanistă, cât și de la profilul real, îndrumați de doamnele profesoare Luminița Mocanu, Cristina Lucaci și Laurica Ciurari, sunt fericiții deținători ai acestui certificat, de nivel B2, valabil pe viață. În liceul nostru funcționează deja de 7 ani un centru delocalizat al Institutului Francez Iași, centru ce permite susținerea examenului de certificare DELF de către elevi din județul Suceava, dar și din județele învecinate, în care nu există un astfel de centru, (Botoșani, Bacău etc.). Interesul crescut pentru aceste certificări se poate cuantifica în numărul tot mai mare de solicitanți de a participa la aceste examene, începând cu nivelul A1, A2, B1 sau B2, de la 28 în primul an, la aproape 100 în anul precedent”, au transmis reprezentanții Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava.

Nivelul acreditat prin diploma emisă de Institutul Francez din România, sub umbrela Ambasadei Franței, este un document important ce permite accesul pe piața muncii în spațiul francofon, echivalarea examenelor de competențe lingvistice din cadrul bacalaureatului românesc, dar și continuarea studiilor universitare în țări precum Franța, Belgia, Elveția etc. (O. N.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …