Monday , November 28 2022

Colegiul Național Militar Câmpulung Moldovenesc a fost digitalizat

Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a trecut recent printr-un amplu proces de digitalizare, proiectul fiind unic în învățământul militar liceal românesc. În urma acestei investiții, cele 14 clădiri ale instituției sunt interconectate prin 68 km de fibră optică și cablu, fiind instalate peste 1.200 de porturi de date-voce-imagini.

”Proiectul de anvergură realizat la nivelul colegiului s-a concretizat prin interconectarea a 14 clădiri, instalarea a peste 1.200 de porturi date-voce-imagini, însumând 68 de km de fibră optică și cablu (de categorie 6A sftp), zeci de echipamente active (de tip switch și acces point), toate manageriate centralizat dintr-un singur punct. Infrastructura de comunicații conține atât partea fizică, ce respectă normele aflate în vigoare, cât și componentele de echipament și supervizare a acestuia”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Câmpulung Moldovenesc.

Lucrarea de referință a fost realizată de specialiști din cadrul MarcTel S.I.T. (proiectant), Focality (executant), cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre și al Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii. (O. N.)

 

Vezi si

Camion încărcat cu cereale, răsturnat pe centura Rădăuțiului (FOTO)

Luni seara, în jurul orei 18.00, un autotren încărcat cu cereale s-a răsturnat în afara …