Tuesday , October 4 2022

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Suceava sărbătoreşte 65 de ani de existenţă, de ziua poetului naţional

In ziua de 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, Colegiul Naţional cu acelaşi nume din Suceava sărbătoreşte 65 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej unitatea de învăţământ organizeză o serie de evenimente, începând cu ora 11, când va avea loc un Consiliu Profesoral festiv, în Aula Colegiului organizându-se dialoguri între generaţii, înmânări de pachete omagiale pensionarilor, precum şi lansarea anuarului şi ziarului în ediţie aniversară.
Incepând cu ora 12, în holul mare al Colegiului va avea loc Expoziţia de fotografie “O istorie a şcolii în imagini”, iar la aceeaşi oră, în incinta Casei de Cultură se vor organiza spectacole realizate cu participarea elevilor Colegiului, dedicate atât profesorilor, cât şi părinţilor.
De la ora 13 va avea loc spectacolul copiilor din învăţământul preşcolar “Descoperindu-l pe Eminescu”, de la ora 14- spectacolul elevilor de gimnaziu şi liceu “Eminescu pentru Eminescu”, iar de la ora 17 va avea loc un spectacol al elevilor din învăţământul primar “Eminescu printre noi”.
Ziua de 15 ianuarie are o triplă semnificaţie pentru cei de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”. In afară de sărbătorirea a 65 de ani de existenţă a instituţiei şi 164 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, data de 15 ianuarie semnifică şi Ziua Culturii Naţionale. (G. O.)

Vezi si

Pacient de 27 de ani, tratat de tromboză venoasă profundă printr-o intervenție în premieră la Spitalul Județean

Echipa medicală a fost alcătuită din medicii suceveni Mihai Crețeanu, Alexandra Husar și Cătălin Lulciuc. …