Colegiul ”Lațcu Vodă” Siret și Colegiul Silvic din Câmpulung Moldovenesc au atras zeci de candidați din alte județe la admiterea din acest an

reportersite
13 iulie 2020, 8:15

Peste 70% dintre absolvenții de clasa a VIII-a care au optat pentru liceele sucevene provin din Botoșani, dar s-au înscris și candidați din Iași, Bistrița Năsăud, Harghita, Timiș, Neamț, Bacău, Galați, Maramureș, Brașov și chiar București 

63 de candidați dinalte județe s-au înscris pentru admiterea la unul din liceele din județul Suceava în acest an. În urma repartizării computerizate din data de 10 iulie, 12 dintre aceștia nu au fost repartizați pe locurile pentru care și-au exprimat opțiunile la înscriere.

Peste 70% dintre absolvenții de clasa a VIII-a care au optat pentru liceele sucevene provin din Botoșani, dar s-au înscris și candidați din Iași, Bistrița Năsăud, Harghita, Timiș, Neamț, Bacău, Galați, Maramureș, Brașov și chiar București. Cei mai mulți dintre aceștia s-au înscris la Colegiul ”Lațcu Vodă” Siret – 24 din totalul celor 51 de candidați din alte județe admiși în județul Suceava ocupând locuri la acest liceu, la specializările filologie-limbă ucraineană, industrie textilă și pielărie și mecanică – Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, specializarea silvicultură, 10 candidați optând pentru această unitate de învățământ, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, specializările economic și comerț, unde au fost admiși patru elevi, și Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, fiind admiși alți trei candidați.

Mediile de admitere cu care au reușit să intre la aceste licee din județul nostru sunt cuprinse între 9,08 și 4,88, cu mențiunea că un candidat din județul Botoșani care are media de admitere 8,28 nu a fost repartizat pe locul pentru care a optat în fișa de înscriere. Candidatul cu cea mai mare medie, 9,08, provine din Neamț și a fost admis la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea matematică-informatică.

La admiterea computerizată din acest an, care a avut loc vineri, 10 iulie, au fost repartizați 4.630 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2.460 candidați la filiera teoretică și 2.170 candidați la filiera tehnologică. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 326 de elevi la specializări vocaționale, 120 de elevi în învățământul militar, 21 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă și 5 elevi pe locurile alocate candidaților cu CES. 200 de elevi nu au fost repartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceștia vor intra în următoarea etapă de admitere, programată pentru perioada 24 iulie – 3 august, alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidații care nu au participat și de absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană, publicată pe site-ul inspectoratului școlar județean și comunicată unităților de învățământ până la data de 24 iulie. (Oana NUȚU)