Saturday , December 2 2023

Colegiile ”Ștefan cel Mare” și ”Petru Rareș” din Suceava, în top 50 specializări din țară după mediile de admitere

Topul cu primele 50 de specializări din țară, după ultima medie de admitere a candidaților din acest an, realizat de Ministerul Educației, cuprinde numele celor două mari colegii din municipiul Suceava care și-au atribuit cei mai mulți absolvenți cu mediile cele mai mari din județ. Este vorba despre Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, ocupantul locului 34 pe țară, cu media 9,68, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză. Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava s-a clasat pe locul 41 în top 50 național, cu media 9,64, la aceeași specializare.

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a fost ales de opt dintre absolvenții de clasa a VIII-a cu media 10 la admiterea din acest an, iar alți trei decariști au optat pentru Colegiul Național ”Petru Rareș”.

colegiu, Petru Rares, Suceava, Obiectiv, rezultate, bacalureat, top

Ultimele medii de intrare la cele mai dorite specializări din acest an au fost 9,68 la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și 9,64 la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză. Au fost admiși candidați cu medii peste 9,52 la specializarea matematică-informatică bilingv germană la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, iar ultima medie de admitere la matematică informatică a fost 9,44 la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, în timp ce la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, la aceeași specializare s-a intrat ca ultimă medie cu 9,32. Medii de admitere peste 9 au înregistrat și specializările științe sociale și științe ale naturii, de la cele două colegii menționate, la care se adaugă și colegiile ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, la care ultima medie de admitere la specializarea matematică-informatică a fost 9,05, și ”Mihai Eminescu” Suceava, având ultima medie de admitere 9,01 la specializarea matematică-informatică. (O. N.)

 

 

Vezi si

31 de școli din județul Suceava pot aplica pentru finanțări de până la 300.000 de euro pe proiect, pentru reducerea abandonului școlar

Cererile de finanțare se depun până pe 12 ianuarie 2024 pe platforma online. Proiectele finanțate …