Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie în Suceava

reportersite
27 noiembrie 2018, 7:33

Măsura a intrat în vigoare ieri. In toate scările de bloc din Suceava, cu acceptul asociațiilor de proprietari, vor fi lipite autocolante A3 cu toate informațiile necesare, iar 35.000 de plicuri, conținând o scrisoare și un ghid privind colectarea selectivă, vor fi puse în cutiile poștale ale sucevenilor. Practic, locuitorii orașului trebuie să știe că în tomberonul galben vor pune deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal), iar în tomberonul negru deșeuri menajere (resturi de produse alimentare) 

Începând de ieri a intrat în vigoare obligativitatea colectării selective a deșeurilor în municipiul reședință de județ. Un anunț în acest sens a făcut viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, care a precizat că este un proiect la care a muncit mult și a adăugat că sucevenii vor fi informați cum să facă această colectare selectivă. „Un proiect ambițios, demarat de mine, cu ajutorul colegilor mei, se pune în practică. Astăzi (luni, 26 noiembrie – n.r.) demarează noul contract pentru colec­tarea deșeurilor municipale. Sunt multe schimbări referitoare la deșeuri care vor apărea în Suceava începând de astăzi, iar printre cele mai importante se nu­mă­ră obligativitatea co­lec­tării selective a de­­șeurilor. Începând de astăzi toți su­cevenii, printr-o campanie de informare de anvergură, vor fi îndrumați cum să facă colectarea selectivă”, a spus viceprimarul Sucevei pe contul său de Facebook. Astfel, în toate scările de bloc din Suceava, cu acceptul asociațiilor de proprietari, vor fi lipite autocolante A3 cu toate informațiile necesare, iar 35.000 de plicuri – conținând o scri­soare și un ghid privind colectarea selectivă – vor fi puse în cutiile poștale ale sucevenilor.

„Este simplu: tombe­ronul galben pentru deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, etc) iar tom­beronul negru pentru deșeuri menajere (resturi de produse alimentare). Va fi o peri­oadă în care fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze importanța colectării selective. După finalizarea campaniei, sperăm să obținem un grad de colectare mare și măsuri coercitive cât mai puține”, a specificat Lucian Harșovschi și a adăugat că mașinile de gunoi sunt deja inscripționate, dând asigurări că vor ridica separat deșeurile reciclabile, după perioada de tranziție. (D.P.)

4 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Stefan 28/11/2018 la ora 1:27 -

  In tomberonul ala multicolor sa fie Lungu ca tot trece de la un partid la altul iar in cel rosu Mirela ca tot ii place sa se vopseasca roscat

 2. Cetațeanul 27/11/2018 la ora 20:28 -

  Cred că doar câte un tomberon pentru deșeurile reciclabile în punctele de colectare este insuficient.

 3. Sucevean 27/11/2018 la ora 19:42 -

  E de tot rasul. Iar furam sau mintim ca sa scapam de amenzile EU?
  Masinile colecteaza la un loc toate gunoaiele!!!
  Cine nu cred sa mearga sa vada. Chiar i-am intrebbat pe gunoieri si mi-au spus ca nu au sisteme care sa le permita colectarea diferentiata.

 4. gogo 27/11/2018 la ora 16:54 -

  ar trebui in tot judetul, nu doar in orasul Suceava.