Thursday , May 13 2021

CODURI GALBENE. Canicula in estul judetului Suceava, furtuni la munte

Este cod de caniculă  in part ea de est a judetululi Suceava si in multe zone din sudul si estul tarii.Temperaturile vor ajunge și la 38 de grade, avertizează meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru ziua de luni un cod galben de caniculă și disconfort termic. Avertizearea este valabilă toată ziua.

Codul galben vizează în special sudul și estul țării.

”În intervalul menţionat, în regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării”, arată ANM.

Totodată, meteorologii avertizează că pe parcursul zilelor de 1 și 2 septembrie, local în regiunile extracarpatice disconfortul termic se va menține accentuat și va fi caniculă.

Totodată, a fost emis și un cod galben de instabilitate atmosferică. Acesta intră în vigoare pe 1 septembrie, ora 03, și expiră în aceeași zi, la ora 23 si priveste si vestul judetului nostru.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Vezi si

Viitorul Liteni a avut ghinion la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga a III-a

Echipa antrenată de Demis Maranda va întâlni FC Odorheiu Secuiesc, unul dintre cei mai tari …