Friday , September 30 2022

Cod portocaliu de viscol puternic și cod galben de vânt în județul Suceava, până marți seară

Meteorologii au emis noi avertizări meteo, valabile din această noapte. Va fi cod portocaliu de viscol puternic în zona de munte a Sucevei și cod galben de ninsori în tot județul.

Din această noapte, de la ora 02:00, până luni, la ora 15:00, va fi cod galben de ninsori moderate și viscol. Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

De la 05:00 dimineața și până la ora 10:00 va fi cod portocaliu de viscol puternic. La altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Alte avertizări meteo vor intra în vigoare luni seara și vor fi valabile până marți.

De asemenea, în intervalul 08 februarie, ora 05:00 – 08 februarie, ora 20:00, este valabil un cod galben de vânt în estul țării, incluzând județul Suceava.

Vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

Vezi si

A murit Alexandru Arşinel. Marele actor, de loc din Dolhasca, avea 83 de ani

A murit Alexandru Arşinel. Actorul s-a stins din viaţă, joi seara,  la vârsta de 83 …