Tuesday , May 21 2024
Breaking News

Cod portocaliu de ploi abundente până vineri seară în județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod portocaliu de ploi abundente valabil de joi, ora 16.00, până vineri ora 21.00 în județul Suceava și încă 17 județe, dar și un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil de joi, ora 12.00 până sâmbătă, ora 10.00 în mare parte a teritoriului.

Cod portocaliu

În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

Cod galben

În intervalul menționat, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

 

Vezi si

Senatorul Cadariu: „Gheorghe Șoldan a uitat să treacă în programul „copy-paste” de dezvoltare a județului și acel program celebru prin care PSD-ul a jucat la ruletă viitorul județului Suceava – “INUTILITĂȚI și mediu”.

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a declarat că deputatul PSD Gheorghe Șoldan a …