Tuesday , May 24 2022

Cod galben de vânt puternic în zona de munte a județului Suceava, până vineri noapte

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic în zonele de munte, mai ales la altitudini mari, valabilă de joi, ora 21:00, și până vineri, la ora 23:00.

În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1.700 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.

Totodată, a fost prelungită informarea meteo de vreme rece și vânt puternic pentru toată țara. Aceasta urma să expire azi la ora 10.00, dar meteorologii au anunțat că este valabilă până mâine la ora 23.00.

La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri, la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0 – 3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …