Tuesday , May 21 2024

Cod galben de vânt în zona de munte a județului Suceava până duminică noapte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt, duminică, ce se va extinde până la noapte, în jumătatea de vest a județului Suceava. La munte, rafalele vor fi puternice, transmite sursa menționată.

Codul galben emis duminică de ANM are un interval de valabilitate cuprins în perioada 5 noiembrie, ora 10,00 – 06 noiembrie, ora 02,00. În această perioadă vor fi intensificări ale vântului pe parcursul zilei în Banat, Crișana, vestul și nord-vestul Transilvaniei și în zonele montane cu viteze de 55…70 km/h, iar seara și noaptea mai ales în Carpații Orientali.

La altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile estice și sud-estice, cu viteze în general de 45…50 km/h. În regiunile intracarpatice vor fi averse, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

sursa foto: ANM

 

Vezi si

Gheorghe Flutur: ”Sadova, cu primarul Constantinescu stâlp liberal al zonei de munte, poate fi considerată un adevărat bibelou turistic”

Luni după-amiază, după ce a coborât de pe muntele Bodea de la plantat, Gheorghe Flutur, …