Wednesday , June 19 2024

Cod galben de ploi și furtună în județul Suceava, valabil până marți seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de furtuni în aproape jumătate de țară. Atenționarea este valabilă marți pentru întreg județul Suceava, de la ora 12.00 până la ora 23.00.

”Interval de valabilitate: 4 iulie, ora 12 – 4 iulie, ora 23. În zonele montane, local în Transilvania și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: în următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai extinse”, informează ANM.

Pe de altă parte, marți, miercuri și joi, disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

 

Vezi si

Individ băgat în arest pentru că a încălcat un ordin de protecție emis împotriva sa cu o zi înainte

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 02.40, la Poliția municipiului Vatra Dornei s-a …