Sunday , June 16 2024

Cod galben de furtună în zona de munte a județului Suceava, până joi dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri două avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni care vor fi valabile pentru miercuri și joi. Zona de munte a județului Suceava se află sub cod galben de instabilitate atmosferică până joi, la ora 10.00.

Cod galben

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 10:00

În intervalul menționat, la început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 18:00 – 20 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În intervalul menționat în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

 

Vezi si

Concurs al pompierilor din Serviciile voluntare sau private pentru Situații de Urgență din județul Suceava

Sâmbătă, 15 iunie, pe Stadionul „1 Mai”, din municipiul Suceava, s-a desfășurat etapa județeană a …

error: