Cod galben de canicula in estul judetului in week-end

reportersite
28 august 2020, 12:10

În intervalul 29, 30, 31 august, în zonele de câmpie și de podiș disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

Vineri, 28 august, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiază în regiunile sudice şi sud-estice. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Maramureş şi 34 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade pe litoral. În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 33-34 de grade, iar cea minimă de 16-19 grade.

Pentru ziua de sâmbătă, ANM anunţă şi mai cald. Vremea va fi predominant frumoasă şi călduroasă, iar local în sudul şi izolat în vestul ţării caniculară după-amiaza, când şi disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei în estul, sud-estul şi vestul ţării, dar şi în zona de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral şi în jurul a 37 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Şi în Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, dar caniculară în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 36-37 de grade, iar cea minimă va fi de 16-19 grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.