Thursday , April 25 2024

Coca-Cola a inaugurat ieri o investiție de 11 milioane de euro la fabrica din Poiana Negrii

Investiția cuprinde o nouă linie de îmbuteliere, modernizarea unei alte linii de producție și mărirea capacității de depozitare, cea din urmă generând o creștere cu 10% a numărului de locuri de muncă. 

Sistemul Coca-Cola din România, format din Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România, a inaugurat ieri o nouă linie de îmbuteliere a apei de ultimă generație la fabrica din Poiana Negrii, județul Suceava, cu o capacitate maximă de producție de 1,3 milioane de litri de apă pe zi.

Valoarea totală a investiției se ridică la 11 mi­-lioane de euro și cuprinde o nouă linie de îmbuteliere, modernizarea unei alte linii de producție și mărirea capacității de depozitare, cea din urmă generând o creștere cu 10% a numărului de locuri de muncă. Noua linie de îmbuteliere inaugurată ieri are o capacitate de îmbuteliere mai mare cu 44% față de cea anterioară, păstrând consumul de energie la același nivel datorită unei eficiențe energetice mult îmbunătățite. Totodată, noua investiție va determina o reducere a consumului de apă folosită în procesul de producție cu până la 6%.

Sistemul Coca-Cola din România, prezent pe piața locală de peste 27 de ani, își reconfirmă, prin această nouă investiție, angajamentul său pe termen lung pe piața românească, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale și a comunităților în care activează, se arată într-un comunicat de presă transmis de companie.

„România este una dintre cele mai importante piețe pentru Sistemul Coca-Cola, iar astfel de investiții ne ajută să răspundem cerințelor crescânde ale clienților și consumatorilor noștri pentru brandurile de apă Dorna și Poiana Negri. Noua linie de producție este mai rapidă, mai performantă și are un impact redus asupra mediului înconjurător, prin folosirea unei cantități mai mici de apă și printr-o eficiență energetică crescută”, a declarat Jovan Radosavljevic, Directorul General al Coca-Cola HBC România.

„Sistemul Coca-Cola România înseamnă mai mult decât cele aproape 450 de milioane de euro pe care le generăm aici în fiecare an. Înseamnă, în primul rând, un parteneriat pe termen lung între Coca-Cola și România, care ține cont de nevoia românilor de a consuma o apă de calitate într-un mod responsabil față de mediu. Iar această nouă investiție de peste 11 milioane de euro este încă o dovadă a importanței pe care o acordăm acestui parteneriat. De aceea, Dorna este îmbuteliată exclusiv în Plant Bottle, un ambalaj realizat în proporție de până la 30% din plante, 100% reciclabil”, a declarat Miruna Smeu­reanu, Director de Marketing al Coca-Cola România.

Prin inaugurarea de ieri, se continuă seria investițiilor rea­lizate în România, după ce, în urmă cu aproape doi ani, au fost investiți 7 milioane de euro pentru o nouă linie de producție în fabrica de la Timișoara. În total, Sistemul Coca-Cola a realizat investiții cumulate în va­-loare de peste 210 milioane de euro pe piața locală din 1991 până în prezent.

Coca-Cola HBC deține trei fabrici în România: la Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii. În fabrica de la Poiana Negrii sunt în prezent trei linii de producție – două pentru ambalaje PET și una pentru ambalaje reutilizabile din sticlă (0,33 litri și 0,75 litri) și sunt îmbuteliate brandurile Dorna – Izvorul Alb (apă plată), Dorna (apă carbogazoasă) și Poiana Negri (apă carbogazoasă).

Fabrica din Poiana Negrii a primit European Water Stewardship – cea mai importantă distincție din Uniunea Europeană pentru fabricile care dovedesc reducerea consumului de apă și a altor resurse folosite în procesul de producție, se menționează în comunicatul amintit.

Flutur cere ca redevențele pentru exploatarea resurselor locale să se întoarcă la bugetele locale

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, ieri, 2 aprilie, la deschiderea unei linii de îmbuteliere a apelor minerale naturale de la Poiana Negrii, Fabrica Coca-Cola HBC România.

Potrivit unei informări transmise de CJ Suceava în acest sens, Gheorghe Flutur a susținut, la respectivul eveniment, necesitatea realizării unor instalații de reciclare, precum și a unui sistem de plată pentru PET-urile reciclabile.

Cu această ocazie, fiind prezenți membri ai Guvernului, Gheorghe Flutur a reiterat o mai veche propunere, și anume ca parte din redevențe să se întoarcă la bugetele administrațiilor locale, care astfel nu vor mai fi nevoite să bată zadarnic drumurile la centru.

De asemenea, în cuvântul său, Gheorghe Flutur a salutat această investiție și a transmis aprecieri capitalului autohton, precum și companiilor multinaționale care investesc și creează locuri de muncă în județul Suceava și în țară.  La evenimentul de la Vatra Dornei au fost prezenți vicepremierii Vasile Daniel Suciu și Grațiela Gavrilescu.

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …