Saturday , December 10 2022

“Coaţă”, patronul de la “Casa de Piatră”, acuzat că a pus cinci tineri să bată niste clienţi şi să le distrugă maşinile

casa de piatra

Patru persoane agresate şi două maşini distruse în faţa restaurantului “Casa de Piatră” din {cheia N după ce a stat mai bine de doi ani în puşcărie, Ioan Popovici, zis „Coaţă”, patronul de la restaurantul Casa de Piatră din Scheia, a intrat într-un conflict cu mai multe persoane motiv pentru care şi-a chemat în ajutor cinci amici n aceştia i-au lovit pe „duşmanii” lui Popovici, distrugându-le acestora şi maşinile

Luni, 6 mai, pe la ora 23.45, Poliţia comunală Scheia, a fost sesizată cu privire la faptul că la restaurantul “Casa de Piatră” din localitate, a avut loc un scandal, în urma căruia au fost distruse două autoturisme şi mai multe persoane au suferit leziuni. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, pe strada Bistriţei din municipiul Suceava, se afla autoturismul Audi A6 condus de o Isodora Silva, de cetăţenie portugheză, în care se mai afla şi George Toporogeanu, de 32 ani din comuna Stroieşti şi un copil minor, iar maşina prezenta avarii, respectiv geamul lateral dreapta spate distrus, portiera dreapta spate înfundată, aripa stânga spate zgâriată. George Toporogeanu a declarat verbal că în urmă cu circa 30 minute a avut o altercaţie împreună cu mai mulţi tineri în faţa restaurantului Casa de Piatră în urma căruia i-a fost distrus autoturismul.
Ulterior a fost depistat un alt autovehicul, în care se afla Dănuţ Vacariu, de 27 ani din municipiul Suceava, iar maşina prezenta avarii, respectiv parbrizul distrus, capota îndoită şi zgâriată, iar bordul era zgâriat şi crăpat. Cele două maşini au fost conduse la locul producerii incidentului, respectiv în faţa restaurantului, efectuându-se cercetarea la faţa locului.
Din cercetări s-a stabilit că în cursul zilei de 6 mai 2013, George Toporogeanu, soţia sa Isodora Silva, Dănuţ Vacariu şi soţia sa, Daniela Vacariu, au participat la o petrecere organizată pe raza comunei Stroieşti. Aici a participat şi Ioan Popovici din municipiul Suceava, administrator restaurantului Casa de Piatră. În jurul orelor 22.00, aceştia s-au deplasat la restaurant unde au continuat petrecerea. Din declaraţiile părţilor vătămate, a rezultat faptul că în jurul orei 23.00, pe fondul consumului de alcool, Ioan Popovici a avut unele discuţii în contradictoriu cu ceilalţi, iar la scurt timp la faţa locului a venit un taxi din care au coborât cinci tineri. După ce au purtat o discuţie cu Ioan Popovici, aceştia au provocat un scandal şi i-au lovit pe cei prezenţi, distrugând şi cele două autoturisme. Daniela Vacariu s-a deplasat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticată cu „policontuzie piramida nazală, epistaxis, contuzie hemitorace stâng, contuzie şold stâng” şi nu a rămas internată. A fost identificat unul din cei cinci agresori în persoana lui Dumitru Solomonescu, de 31 ani, din municipiul Suceava.
În cauză au fost efectuate acte premergătoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru identificarea celorlalţi participanţi.
Ioan Popovici a devenit celebru în anul 2009 după ce a trimis pe cineva să dea foc la pensiunea Dolce Vita, de lângă „Casa de Piatră”, proprietatea sa. A fost reţinut şi ulterior arestat vreme de mai multe luni până când procurorii care au anchetat cazul au stabilit care este încadrarea juridică a fapte sale.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Popovici – Coaţă, într-o fotografie din 2009, cand a fost arestat în scandalul incendierii pensiunii “Dolce Vita”
S-a stabilit că încadrarea faptei de care a fost acuzat Popovici este de “distrugere calificată” ca urmare a consecinţelor deosebit de grave pe care le-a avut demersul său, de a-l determina pe un anume Petru Mândrilă să dea foc la locuinţa patronilor pensiunii Dolce Vita, familia Berbeci din {cheia şi mai apoi la pensiunea acestora, această din urmă incendiere soldându-se cu pagube de mai multe sute de mii de euro.
~n primăvara anului 2010, Popovici Coaţă a avut de trecut o altă încercare. Chiar un coleg de celulă de-al său, pe care Popovici nu mai prididea să-l laude l-a “făcut” de câteva zeci de mii de euro. Pe numele său Ovidiu Rusu, un escroc notoriu, împreună cu fratele său Silvestru, aflat în libertate a pus la cale o stratagemă de a stoarce bani de la naivi, utilizând însemnele falsificate ale Curţii de Apel Suceava şi numele preşedintelui acesteia pentru a trimite scrisori, prin care arătau că în schimbul unor sume importante de bani, “şeful” Curţii de Apel ar fi dispus să scape de închisoare pe unii sau pe alţii. Printre cei păcăliţi s-a numărat şi amanta lui Popovici Coaţă care a cotizat cu 40.000 de euro în conturile fraţilor Rusu.
După doi ani de penitenciar Ioan Popovici a revenit la vechile obiceiuri încercând să demonstreze că îi stă mai bine în spatele gratiilor decât în libertate. (Neculai RO{CA, Constantin ZUZEAC)
 

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …