Coadă de TIR-uri de la Vama Siret, pusă de autoritățile ucrainene pe seama carantinei din România, deși nicio localitate suceveană nu a fost carantinată

reportersite
24 noiembrie 2020, 6:45

La punctul de trecere a frontierei „Porubnoe” al Postului vamal „Vadul-Siret”, în direcția ieșirii din Ucraina spre România, se află un număr semnificativ de tiruri.

După cum precizează cei de la agenția media cernăuțeană BucPress, citând din comunicatele autorităților abilitate în domeniu, în data de 23 noiembrie, în apropierea frontierei ucraineano – române erau circa 150 de camioane.
secretarasite
Coada s-a format din cauza creșterii numărului de autoturisme care urmează să iasă din Ucraina, precum și „introducerii unor noi măsuri de carantină în România”. Cu toate că nu există localități în județul Suceava față de care să se fi luat măsura carantinării, mai multe ediții electronice din publicații cernăuțene, de limbă ucraineană – cum ar fi Chas și Molbuk – susțin că s-a format o coadă de camioane la principalul punct de trecere a frontierei pe fondul înăspriririi măsurile de carantină în România, dar și pe fondul creșterii numărului de camioane care părăsesc Ucraina. (D.P.)
secretarasite