CNAIR are datorii de peste 30 milioane de lei la firma care a lucrat la șoseaua de centură și pe DN18. Flutur: Apăruse și ideea opririi temporare a traficului pentru niște lucrări restante

11 decembrie 2019, 5:39

Marți, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a avut o întâlnire cu noul director general al CNAIR, Sorin Scarlat. Principale subiecte de ale discuției au fost  șoseaua de centura a Sucevei, centura Rădăuțiului și lucrările la DN 18. La discuții a fost invitată și firma care a executat lucrările pe șoseaua de centura a Sucevei și de pe DN 18.

Din discuții a rezultat faptul ca există datorii față de firma constructoare în valoare de 18,6 milioane lei la centura Sucevei și de 12 milioane lei pentru lucrările executate în acest an pe DN 18, precum și faptul că recepția lucrărilor nu este semnată.

„Apăruse la un moment dat ideea de oprire temporară a traficului pentru executarea unor lucrări restante (montarea de console indicatoare), lucru cu care nu am fost de acord. Am solicitat CNAIR și constructorului să găsească soluții fără să oprească traficul. În zilele următoare aceste console vor fi montate.

S-a convenit achitarea plăților restante și recepția în perioada următoare a tronsonului șoselei de centură și a lotului 4 din DN 18 Iacobeni – Cârlibaba.

De asemenea am solicitat o întâlnire cu constructorul șoselei ocolitoare a Rădăuțiului pentru a discuta despre stadiul lucrărilor și problemele posibile care ar putea apărea cu deținătorii terenurilor din vecinătate.

Salut receptivitatea domnului Ministru al Transporturilor  și al directorului CNAIR care și-au arătat disponibilitatea de colaborare pentru realizarea proiectelor de infrastructură din județ” a declarat Gheorghe Flutur. (O.S.)