Wednesday , December 7 2022

Clubul eco de la Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava va beneficia de un ”hub verde” pentru a desfășura orele în aer liber

Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava a demarat un nou proiect, care își propune transformarea școlii într-un spațiu verde, curat și propice creativității, deschis întregii comunități.

Într-un cartier aglomerat, cum este Burdujeni, numărul mare de elevi din școală, peste 1.400, justifică nevoia de activități de tip out-door, care să aibă deschidere către comunitate, după cum susțin inițiatorii demersurilor. Scopul proiectului este reabilitarea unui spațiu verde din curtea școlii prin amenajarea unui ”hub verde” al clubului eco ”Promisiune către viitor”, activarea de spații comunitare incluzive și sigure de joacă și de desfășurare a orelor în aer liber.

Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava au convins cu ideea lor juriul Fondului pentru un viitor mai bun în comunitate, astfel că proiectul, al cărui grup țintă este format din 60 de elevi, a fost declarat câștigător. În perioada octombrie 2022 – martie 2023 vor avea loc activități de amenajare a spațiului verde, dar și ateliere de lucru atât pentru elevii școlii, cât și pentru cadrele didactice.

Prin derularea acestui proiect, întreaga școală și comunitatea vor conștientiza beneficiile activităților în aer liber, urmând a fi implicați cât mai mulți elevi, cadre didactice, dar și părinți. Elevii vor fi încurajați să devină creativi și să aibă inițiative, prin înființarea unor spații de lucru interactive, deschise pentru dezbateri, activități științifice și culturale. (O. N.)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …