Friday , December 9 2022

Club de Inventică, înființat la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava

Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava are, de vineri, un Club de Inventică, ce a fost inaugurat în cadrul Proiectului educațional pentru promovarea performanței elevilor ”Cunoaștere, Pasiune, Tenacitate, Performanță”. Conducerea liceului a decis să înființeze clubul inspirată de rezultatele remarcabile obținute de doi elevi ai liceului la competițiile de robotică la care au participat.

Adrian Hânțăscu, clasa a X-a F, și Ştefan Bolohan, clasa a XII-a B, sunt mândria colegiului și un exemplu de bună practică. Adrian face parte din echipa națională de robotică AutoVortex, alături de elevi de la colegii naționale din București, participând la mai multe competiții internaționale de robotică. Cea mai recentă reușită a echipei AutoVortex a fost marcată la Campionatul Internațional de Robotică din SUA, unde a obținut locul I și medalia de aur. ștefan a obținut două premii I, la secțiunile minisumo și microsumo, în urma participării la o competiție internațională de robotică de la Drobeta Turnu Severin, care a adunat elevi din mai multe țări, pasionați de inventică și robotică.

Adrian Hânțăscu

Clubul de Inventică de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava a fost inaugurat în prezența adjunctului Inspectoratului Şcolar Județean, prof. Petru Crăciun, prorectorului USV Mihai Dimian, as. univ.dr. Ionuț Panea de la Academia de Ştiințe Economice București – antrenorul echipei AutoVortex, ing. Tudor Andronic de la Assist și a unor elevi de la școli gimnaziale din municipiu. Pentru aceștia, elevii Adrian Hânțăscu și Ştefan Bolohan au făcut demonstrații practice cu roboții câștigători de competiții internaționale. (O. N.)

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …