Sunday , January 29 2023

Clinică stomatologică fără autorizări, în care proprietăreasa este acuzată că facea anestezie copiilor deși este doar asistentă igienistă, descoperită în Obcini

Povestea de la «clinica» ALMACRI DENT din municipiul Suceava a ieșit la iveală după ce mama unui copil cardiac a avut ceva dubii cand fiul ei a fost anesteziat de “medicul” Rodica Şalgău. Femeia s-a dus glonț la Colegiul Medicilor Dentiști unde a aflat că de fapt medicul anestezist este în realitate o simplă asistentă igienistă. O echipă mixtă formată din trei inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică și trei reprezentanți ai Colegiului Medicilor Stomatologi Suceava au verificat  vineri cabinetul Almacri Dent, situat în Cartierul Obcini. “Rodica Şalgău nu este medic stomatolog, nu are competențe de anestezist, iar Clinica Almacri Dent nu există în acte. Noi nu am eliberat niciodată autorizație de funcționare pentru o Clinică stomatologigă Almacri Dent”, ne-a declarat medicul Gabriel Gospodaru, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Suceava 

Rodica Şalgău, asistent de igienă și proprietarul cabinetului “Almacri Dent” din cartierul Obcini, a fost reclamată la Colegiul Medicilor Stomatologi din Suceava, că face anestezie inhalatorie copiilor chiar dacă nu are studii de medic anestezist. Totul a ieșit la iveală după ce mama unui pacient, un copil cu probleme cardiace, a depus o reclamație la Colegiul Medicilor Stomatologi. Femeia a rămas stupefiată când a aflat la ce riscuri a fost supus fiul ei, medicul anestezist fiind în realitate o simplă asistentă. Se pare că neregulile se țin lanț la acest cabinet, deoarece medicul nu este medic, iar clinica Almacri Dent nu există în evidențele Colegiului Medicilor Stomatologi și nu are autorizație de funcționare, fiind depusă în acest sens și o reclamație la Poliție.

“Am primit o reclamație de la o mamă îngrijorată că viața fiului ei a fost pusă în pericol. Femeia ne-a povestit că băiatul ei are probleme cardiace, a suferit și o intervenție chirurgicală pe cord deschis și pentru că avea niște probleme stomatologice, l-a dus la dentist. Femeia a reclamat-o pe medicul Rodica Şalgău de la Clinica Stomatologică «Almacri Dent», că i-a anesteziat copilul folosind inhalosedare, stârnind suspiciuni că ar ști exact ce face și ne-a întrebat dacă respectiva este medic. Ceea ce am constatat noi este faptul că Rodica Şalgău nu este medic stomatolog, nu are competențe de anestezist, iar Clinica Almacri Dent nu există în acte. Noi nu am eliberat niciodată autorizație de funcționare pentru o Clinică stomatologigă Almacri Dent. Doamna a avut un cabinet stomatologic, dar în urmă cu doi sau trei ani a anunțat că-și încetează activitatea și a schimbat destinația spațiului în societate de închiriere, pentru ca acum să găsim acolo Clinica stomatologică Almacri Dent. Ea a recunoscut că a anesteziat copilul respectiv, dar a menționat faptul că i-a pus masca în prezența medicului stomatolog Andrei Buzuț, doar că acesta nu figurează în baza de date a Colegiului Medicilor Dentiști ca având competențe de anestezist. La respectivul cabinet mai apar doi medici, soția medicului Buzuț, chirurg maxilo-facial și un ortodont. Pe cei trei medici i-am chemat luni la sediul Colegiului cu documentele, iar pe doamna Şalgău am reclamat-o la Poliție”, a declarat medicul Gabriel Gospodaru, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Suceava.

Se pare că cel mai puțin șifonat din toată povestea va ieși medicul Andrei Buzuț, acesta fiind înregistrat la autoritatea în domeniu ca având cabinet stomatologic individual pe strada Rulmentului nr. 23 din Suceava.  (O.S.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

2 comments

  1. Doamna, nu e MESERIA ei! Ea e o asistenta care a facut proceduri care nu erau de competenta ei. O asistenta care se da drept medic lucreaza cu ‘responsabilitate’? Nu va e rusine sa o mai aparati?

  2. Daca cineva vrea sa-ti faca rau pe lumea asta,o poate face prin orice mijloace!!!
    Traim intr-o lume unde frustrarea ,invidia,rautatea pun tot mai mult stapanire. Iar in ceea ce priveste doamna Rodica Salgau,e un om minunat ce cunoaste si stie ce face in meseria ei ! Lucreaza cum putini sunt cei ce o mai fac in ziua de astazi..cu responsabilitate si cu sufletul ! Din toata inima o recomand !