Sunday , January 29 2023

Clase fără bullying, concurs de afișe și materiale video pentru reducerea violenței în mediul școlar

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, în parteneriat cu Biroul Siguranță Şcolară al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, desfășoară proiectul ”Clase fără bullying”, adresat elevilor de gimnaziu, prin activități de prevenire a violenței psihologice (bullying). Ediția a II-a cuprinde activități de prevenire a bullying-ului în mediul școlar, după un plan propriu, în funcție de nevoile educaționale identificate și de rezultatele vizate. Proiectul se desfășoară în perioada 13-30 ianuarie a.c., iar activitățile finale constau în realizarea unui afiș și un material video cu mesaj antibullying. Materialele declarate câștigătoare la nivelul școlii vor participa la etapa județeană.

Etapa pe școală se va desfășura în Săptămâna nonviolenței în școli, în perioada 1-3 februarie a.c., iar etapa județeană, ce presupune evaluarea proiectelor, afișelor și materialelor video, este programată între 6-9 februarie.

Unități școlare incluse în proiect sunt Şcoala Gimnazială ”I. Barbir” Capu Câmpului, Şcoala Gimnazială nr.2 Vatra Dornei, Liceul Tehnologic ”M. Eminescu” Dumbrăveni, Şcoala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Şcoala Gimnazială Milișăuți, Şcoala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret și Şcoala Gimnazială nr.4 Suceava.

La prima ediție, în anul școlar precedent, proiectul s-a desfășurat în 4 unități școlare, și anume Şcoala Gimnazială ”C. Moraru” Pătrăuți, (premiul I, secțiunea afiș), Şcoala Gimnazială  nr. 2 Vatra Dornei (premiul I, secțiunea material video), Şcoala Gimnazială ”D. Păcurariu” Şcheia, Şcoala Gimnazială ”D. Cantemir” Rădăuți.

Scopul acestor activități derulate în cadrul proiectului constă în reducerea violenței în mediul școlar prin implicarea grupurilor de acțiune antibullying și a comisiilor școlare pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității în domeniul prevenirii și eliminării oricărei forme de segregare școlară în activități de prevenire a violenței în mediul școlar. Proiectul este inițiat și coordonat de inspector școlar prof. Tatiana Vîntur, din cadrul IŞJ Suceava

Proiectul ”Clase fără bullying”, propus tuturor claselor de elevi din județul Suceava, face parte din Programul județean anual de prevenire a violenței în mediul școlar. (O. NUȚU)

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …