Wednesday , February 8 2023

Clanul Scripcariu din Iţcani a rupt în bătaie doi tineri cărora le-au distrus şi maşina

Fraţii Adrian şi Dumitru Scripcariu, înarmaţi cu pari şi topoare au tăbărât peste maşina în care erau doi indivizi ce au îndrăznit să-i înjure. După ce au spart geamurile autoturismului, aceştia i-au bătut bine şi pe cei doi ocupanţi ai vehiculului, care au ajuns cu leziuni serioase la spital. In 2010, cei din clanul Scripcariu au fost implicaţi într-un incident similar tot în faţa Gării Iţcani u atunci au distrus o altă maşină, proprietarul acesteia şi un amic de-al său reuşind să scape de atacatori după ce au rupt-o la fugă

35 (Copy)


Poliţiştii suceveni au primit o sesizare în data de 1 august 2014, în jurul orei 18.30, cum că în zona Gării din Iţcani are loc un scandal între mai mulţi indivizi de etnie rromă. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că Afin Marinel Pleşa, de 19 ani şi Dumitru Bergheaua, de 33 de ani, se deplasau cu autoturismul BMW înmatriculat în Anglia în zona Gării din Iţcani, iar pe strada Aurel Vlaicu, în dreptul parcului din faţa Gării Suceava Nord s-au întâlnit cu fraţii Adrian Scripcariu, de 31 de ani şi Dumitru Scripcariu, de 33 de ani, ambii din municipiul Suceava. Intre cei patru a izbucnit o ceartă, aceştia adresându-şi reciproc înjurături şi cuvinte jignitoare. Pleşa şi Bergheaua au plecat cu maşina, însă s-au oprit în faţa unei case de pe aceeaşi stradă, moment în care asupra lor au tăbărât fraţii Scripcariu care erau înarmaţi cu pari şi topoare. Aceştia au început să lovească maşina, spărgându-i parbrizul, oglinzile şi luneta, avariind totodată şi capota autoturismului. Agresorii nu s-au oprit aici, ei i-au lovit şi pe cei doi tineri din maşină, care au fost transportaţi la spital unde au primit îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit pe numele fraţilor Scripcariu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, „distrugere” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.
Victimele au povestit că au fost agresaţi din senin, în timp ce partea cealaltă susţine că cei doi au intrat peste ei în casă şi au atacat o femeie însărcinată. Mai mult, agresorii spun că indivizii care au ajuns la spital s-ar fi bătut între ei. La Spitalul Judeţean Suceava au ajuns rudele victimelor, fiind nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a-i calma. Clanul Scipcariu a fost implicat într-un incident similar în 2010
In luna aprilie 2010, un incident aproape identic a avut loc tot în faţa Gării din Iţcani, clanul Scripcariu fiind nou în prim plan. Un tânăr pe nume Robert Morari a fost sunat atunci de un amic din Iţcani care l-a rugat să vină să îl ia din zona gării. Când a ajuns în faţa gării s-a întâlnit cu Dumitru Solomon, alias Bodo, un individ cunoscut cu antecedente penale. Morari a coborât din maşină ca să vorbească cu acesta, moment în care din parc au apărut vreo şapte indivizi înarmaţi cu bâte, topoare şi coase, care vroiau să le aplice o corecţie fizică. Morari şi Bodo au luat-o la fugă, fără a mai apuca să ia şi maşina. Locatarii din zonă au fost cei care au chemat poliţia, speriaţi de zgomotele făcute de agresori. După câteva minute, Robert Morari s-a întors la autoturismul BMW pe care a dat 3.000 de euro însă acesta nu mai avea nici un geam, oglinzile şi farurile erau sparte, iar tabla de pe maşină era plină de lovituri.
Tânărul a fost victima unei răfuieli între două găşti de rromi din Iţcani. Bodo era în conflict de mai mulţi ani cu familia Scripcariu. Aceştia din urmă l-au văzut pe rivalul lor într-un bar din parcul din faţa Gării Iţcani, moment în care s-au gândit că ar putea să pună mâna pe el şi să-i aplice o corecţie. Fix în momentul atacului a apărut şi Morari, astfel că a devenit victimă colaterală. Din cercetările poliţiştilor, a reieşit că printre cei care au distrus BMW-ul erau fraţii Dumitru Scripcariu zis „Ivaşcu”, Adrian Scripcariu zis „Modi”, Marius Ilie Scripcariu zis „Fărfăniţă”, precum şi tatăl acestora Vasile Scripcariu zis „Turlai”.
Adrian Scripcariu zis „Modi” a înjunghiat un tânăr în apropierea discotecii din Poiana în seara de Crăciun
In noaptea de 25 spre 26 decembrie 2012, la ora 03.10, agenţii Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata au primit o reclamaţie din partea Speranţei Ciubotăraşu, adminstratorul de la discoteca „Ciuby” din comuna Zvoriştea, cum că în apropierea localului are loc un scandal între mai mulţi tineri. Cu ocazia cercetărilor făcute de poliţişti s-a stabilit că discoteca este amplasată în centrul satului Poiana, comuna Zvoriştea, pe DC 54. In noaptea de 25 spre 26 decembrie 2012, în incinta localului a fost organizat un program distractiv cu ocazia sărbătorii de Crăciun la care au participat mai mulţi tineri, atât din comuna Zvoriştea şi a localităţilor învecinate cât şi din municipiul Suceava.
In interiorul discotecii a avut loc un conflict verbal între mai mulţi tineri, printre care Adrian Scripcariu din Suceava, Florin Peniuc, de 18 ani, din comuna Serbăuţi şi Ionuţ Ciubotăraşu, de 30 de ani, din comuna Adâncata. Cu această ocazie Ionuţ Ciubotăraşu a fost lovit cu o sticlă, conflictul continuând în afara discotecii la aproximativ 70 de metri pe DC 54. Acolo Adrian Scripcariu, cu un briceag, l-a înjunghiat pe Florin Peniuc în zona inghinală, acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava unde a fost diagnosticat cu „plagă înjunghiată regiunea inghinală stângă”, rămânând internat. Victima a fost examinată medico – legal rezultând că leziunile nu i-au pus viaţa în pericol. Atunci Adrian Scripcariu s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „port de cuţit fără drept în locuri publice şi lovire sau alte violenţe”.
Nici victimele clanului Scripcariu nu sunt uşă de biserică
In luna decembrie a anului 2010, trei tineri din Suceava au fost reţinuţi după ce au luat cu forţa o tânără, de 20 de ani, din satul Comarna, judeţul Iaşi. Conform anchetatorilor, Afin Pleşa se cunoştea cu victima din vara anului 2010, după ce se întâlniseră în Italia. Când s-au întors în ţară, cei doi au mers la locuinţa suceveanului unde au trăit împreună aproape trei luni de zile. La sfârşitul lunii noiembrie, pentru că Pleşa era foarte agresiv, tânăra s-a hotărât să-l părăsească, astfel că s-a întors acasă în localitatea Comarna. După ce a fost refuzat de mai multe ori de ieşeanca care nu vroia să se împace cu el, Pleşa i-a convins pe verişorii său Denis Paul Pleşa, de 19 ani şi Petru Bogdan Voina, de 20 de ani, să meargă cu el la Comarca pentru a o lua pe tânără. Afin Pleşa a vorbit cu ieşeanca după care a chemat-o până la maşină, unde ajutat de rubedeniile sale au urcat-o cu forţa în autoturism şi au plecat. Noroc de fratele victimei care a auzit ţipetele surorii sale, astfel că a sunat la 112 să anunţe răpirea. Poliţiştii au organizat mai multe filtre pe drumurile din judeţul Iaşi, iar un echipaj a depistat şi oprit maşina în apropiere de Târgu Frumos. Pe numele celor trei au fost întocmite atunci dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”.
Nici Dumitru Bergheaua nu este mai breaz decât amicul său de suferinţă. El a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri, ultimul având loc în luna noiembrie 2013, când cinci familii de etnie rromă s-au certat cu ocazia hramului. Atunci două persoane au ajuns la spital pentru a primit îngrijri medicale. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

One comment

  1. tiganii toti sunt rude intre ei azi se impaca maine se cearta… aia doi cu BMW ce au cautat scandal in itcani … de ce au intrat in casa la o femeie insarcinata cu batele aia trebuie legati politia nu le face nimic lor pt. ca sunt mana in mana pe ei nu-i vede nimeni … nimeni nu le face nimic …