Friday , December 9 2022

Clădirea Scolii din Securiceni a fost restaurată și introdusă în circuitul de vizitare de la Muzeul Satului Bucovinean

Lucrările de restaurare a Scolii din Securiceni (sat aparținând de comuna Udești, situat la limita cu comuna Bosanci și care, în perioada anterioară Marii Uniri a făcut parte din comuna Bosanci), au fost inaugurate, joi dimineață, la Muzeul Satului Bucovinean de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Clădirea din lemn a școlii este veche de peste 150 de ani și, începând de ieri, intră în circuitul de vizitare. „Au fost resconstruite și amenajate cancelaria, locuința învățătorului și două săli de clasă amenajate cu materialele didactice și mobilierul specific”, a precizat președintele CJ Suceava.

Acest obiectiv de arhitectură populară, construit la mijlocul secolului al XIX-lea, a fost donat, în anul 2015, Muzeului Satului Bucovinean de către Primăria Udești.

Obiectivul, reprezentativ pentru construcțiile comunitare ale sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX, a funcționat ca școală primară („de tip Spiru Haret”, conform precizărilor de la CJ Suceava) cu clasele I-IV între anii 1935 și 2005. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …