Thursday , March 28 2024

Clădirea cu 8 etaje pe care USV o va construi lângă Direcția Silvică va găzdui Facultatea de Medicină

”Clădirea pe care intenționăm să o construim ca o extindere a corpului E va fi destinată Facultății de Medicină. De asemenea, în acest corp de clădire va funcționa și Laboratorul pentru siguranța alimentului, pentru că nu este nevoie de un spațiu foarte mare pentru amenajarea lui. Fosta locație pe care o aveam în vedere pentru Facultatea de Medicină, vizavi de Pompieri, nu poate fi folosită pentru construcții. Pe acel teren vor fi amenajate locuri de parcare și de depozitare”, a explicat rectorul USV, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa 

Restructurarea și di­mensionarea spa­țiilor de învățământ și cercetare ale Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) la cerințele moderne de formare a unei resurse u­mane înalt calificate și la nevoile studenților reprezintă o prioritate pentru instituție, în acest moment. Mai multe proiecte inves­tiționale au fost demarate în ultima vreme, însă cel care se află acum în atenția publicului sucevean face referire la construirea unei clădiri cu 8 etaje în campusul USV, în vecinătatea Direcției Silvice Suceava. ”Un posibil vector de dezvoltare edilitară îl reprezintă extinderea corpului E, în zona învecinată Direcției Silvice Suceava, alături de Parcul Universității, în perimetrul actualei parcări. Având în vedere îngrijorările exprimate pe marginea potențialei afectări a spațiilor verzi, dorim să asigurăm opinia publică că proiectul va fi realizat fără a afecta nici un metru pătrat din spațiul verde existent în parc. Clădirea urmează să aibă maximum 8 etaje și va fi construită în consolă, parterul fiind, în proporție de aproximativ 50%, liber și destinat circulației pietonale”, au informat reprezentanții USV.

Noile spații de învățământ, ce vor fi disponibile odată cu finalizarea ambițiosului proiect, vor găzdui Facultatea de Medicină pe care conducerea USV și-o dorește a fi înființată, în cel mai scurt timp posibil, la Suceava, dar și un laborator complex de instruire și cercetare privind siguranța alimentului. ”Clădirea pe care intenționăm să o construim ca o extindere a corpului E va fi destinată Facultății de Medicină. De asemenea, în acest corp de clădire va funcționa și Laboratorul pentru siguranța alimentului, pentru că nu este nevoie de un spațiu foarte mare pentru amenajarea lui. Fosta locație pe care o aveam în vedere pentru Facultatea de Medicină, vizavi de Pompieri, nu poate fi folosită pentru construcții. Pe acel teren vor fi amenajate locuri de parcare și de depozitare”, a explicat rectorul USV, prof. univ.dr.ing. Valentin Popa.

Demersurile în vederea construirii unui imobil care să deservească Facultatea de Medicină au fost inițiate, oficial, în urmă cu doi ani, când a fost eliberat certificatul de urbanism necesar obținerii unui plan de urbanism zonal ce viza un teren situat vizavi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava, în vecinătatea unei construcții care aparține de ACET SA și a Direcției Fitosanitare. Se pare că tocmai această învecinare a făcut imposibilă obținerea avizelor necesare demarării construcției imobilului ce urma să găzduiască atât Facultatea de Medicină, cât și Laboratorul pentru siguranța alimentului. Drept urmare, proiectul ce vizează construirea clădirii în care ar urma să funcționeze Facultatea de Medicină a Sucevei a fost regândit, iar soluția rezultată constă în extinderea corpului E.

USV a investit în creșterea suprafețelor verzi în zona campusului universitar

USV subliniază faptul că are în centrul atenției aspectele ce țin de mediu și, pe lângă investițiile semnificative pentru înființarea și dezvoltarea parcului dendrologic, a direcționat mai multe milioane de lei și în remodelarea și refuncționalizarea Parcului Universității, care are astăzi un aspect european și este extrem de vizitat de studenți, cadre didactice, dar, mai ales, de membrii comunității sucevene. Prin organizarea și amenajarea parcului la standarde occidentale, prin întreținerea lui doar din veniturile proprii, Universitatea a oferit tuturor sucevenilor mai multe posibilități de petrecere a timpului liber și de practicare a unor activități sportive, fără să fi existat vreodată intenția de a limita accesul în zona de parc aflată în administrarea USV doar pentru membrii comunității academice.

”În ultimii ani, USV a fost preocupată de creșterea suprafețelor verzi în zona campusului universitar. Astfel, USV este singura instituție din județul Suceava care deține astăzi acoperișuri verzi, cu o suprafață totală de peste 320 metri pătrați (mai mult decât parcarea care va găzdui potențiala extensie a corpului E), pentru care s-au alocat peste 150 mii de lei. Privind spre viitor, dorim să îi asigurăm pe suceveni că USV va continua aceste politici și le va îmbina, într-un mod cât mai plăcut, dar și eficient, cu nevoia de dezvoltare a infrastructurii, dezvoltare pe care numărul mare de studenți, diversificarea programelor de studiu și înființarea unor noi facultăți o impun”, a transmis USV. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Sediul Filialei Surzilor Suceava riscă să rămână fără acoperiș după ce vijeliile au afectat serios clădirea, care se afla deja într-o stare precară

Vijelia de miercuri a stârnit mari probleme pentru unele structuri din municipiul Suceava, printre care …

10 comments

  1. daca Doamne fereste ai un incendiu la etajul 5, sau la etajul 7, sau la cladirea Directiei Silvice din imediata vecinatate… cum faci d-le rector si nebunilor care autorizati asemenea constructii?
    un incendiu la un etaj de la nivelul copacilor din parc, pe timp de vara, poate duce la ceea ce nici cu gandul nu ganditi.
    sau taiati toti copaciii, puneti numai gazon, banul sa iasa si fabrica de diplome, nuu?
    cand in functii de raspundere ajung oameni de nimic, nelegiuirea misuna pretutindeni.

  2. …dar cine a aprobat sa se faca acea parcare in parc!?

  3. Spaţiile verzi ar trebui sa fie o prioritate pentru Primăria Suceava. Fiecarui locuitor ii revine 26m2 de spaţiu verde care sunt prevăzuţi de norma europeană se reflectă în aerul viciat pe care îl respirăm zi de zi.
    Botosaneni sunt gospodari, la ei se vorbeste ca s-a nascut proiectul “Adoptă un spaţiu verde!” si ei, ati vazut ce parcuri au!
    O ora de plimbare in parc combina atat nevoia copilului de aer curat, de un spatiu deschis de joaca, cat si necesitatea ta de a te relaxa.
    S-a ajuns la o culme a urbanismului: spaţiile verzi sunt spre desfiintare!
    De ex. la la Suceava rechinii imobiliari, asistați de cozi de topor din administrația publică locală, vor termina și cele citeva petice de verdeata ce au mai ramas din parcuri si vor ajunge să facă “dezvoltare imobiliară” și în ghivecele de pe balcoane.
    Pare de râs, dar, în ritmul acesta, nu mai e mult până acolo!
    In situatia asta apare o concluzie amară: beton ai, verde ce-ți mai trebuie!

  4. Eu nu inteleg doar DE CE LI SE DA APROBARE DE CONSTRUCTIE? Cate pile or fi fost angajate la USV? Asta inseamna in realitate sistem MAFIOT!

  5. Ma uit la comentarii si chiar nu va inteleg pe cei ce criticati: 1.Cladirea se construieste pe locul actualei parcari de la USV deci nu se “demoleaza” nici un parc. 2. In cladirea respectiva va fi Facultatea de Medicina si in loc sa apreciati acest pas major pentru Suceava ati vrea sa mutati cladirea pe la periferia orasului in loc sa fie in apropierea Universitatii si a Spitalului. 3.Vorbiti toti de betoane ,aglomeratie si oras sufocat si din asta inteleg ca nu ati locuit niciodata intr-un oras cu adevarat mare ca sa intelegeti ce inseamna stat in trafic sau oras sufocat. PS: studentii in proportie de peste 90% merg pe jos la facultate deci sunt curios cu ce o sa se aglomereze zona..

  6. extinderea, pardon extinctia

    vorbe goale, tovarasu prof. univ. dr. injiner! vorbe goale! o gogomanie, chiar daca o impopotonezi cu diverse si cauti s-o ascunzi intr-un ambalaj placut, tot gogomanie si inselare ramane.
    cum adica extindere? asta e extindere? poate extinctie!
    cand voi aveti 30 hectare la moara, dar ne mai imbacsiti orasul si parcul cu inca o ditamai cladirea, rezulta ca sunteti mari nesimtiti!
    USV dispune de 30 hectare la moara, dar se extinde in parcul Areni!
    un parc si asa modest, fata de ce are romanul, buzaul sau bacaul, de ex.
    sunteti impopotonati cu titluri, dar lipsiti de minte si de bun simt!
    halal universitate, cu asemenea ganditori!

  7. discernamant lipsa

    un oras care se dezvolta tot in interior, desi a ajuns sufocat de trafic, poluare si aglomeratie, este condus de niste oameni. acesti oameni eliberand asemenea autorizatii sunt ei intregi la cap?
    nu mai sunt terenuri in jurul sucevei unde sa fie construite asemenea cladiri?
    este chiar atat de greu sa se duca toate utilitatile catre periferii si sa se construiasca aerisit, cu noi cai de acces, cu parcari, cu cap, cu minte.
    daca si universitarii au facut asemenea solicitari se vede din faptele lor cata minte n-au.
    cei de la urbanism si sefii lor se comporta ca si cum au chetroaie inloc de cap.
    numai coruptia poate accepta ca in interiorul unui oras ca suceava sa mai construiesti vreun turn pe undeva.
    coruptie si decadere morala si mintala, altfel nu se explica.

  8. La Suceava in atitia ani dupa revolutie, un parc nu s-a construit.. ce a mai ramas verde, pe ici, pe colo, se demoleaza!! Suceava se comprima, nu se extinde cum este firesc! Toate peticile cu verdeata se ocupa cu fel de fel de constructii, in special vilele si iar blocuri… betoane si iar betoane.
    Nimeni nu zice nimic, nimeni nu-i opreste, nimeni nu raspunde de dezastru, dar nimeni nu controleaza!!
    ,,Legal”- ni se ia dreptul la aer, la viata!

  9. Așteptăm cu nerăbdare noi clădiri pentru facultățile de marină, arhitectura navala,petrol și gaze și aeronautica spațială! Trăiască fabrica de diplome!

  10. pacat. au la dispozitie campusul de la moara dar prefera sa sufoce orasul.