Wednesday , April 17 2024

CJAS Suceava continua sa faca încasari folosind un soft compatibil SIUI

Casa Jude]ean\ de Asigur\ri de S\n\tate (CJAS) Suceava continu\ s\ fac\ încas\rile la fondul de s\n\tate folosind un soft compatibil cu SIUI, urmând ca datele s\ fie transferate ulterior în sistem.
Purt\torul de cuvânt al CJAS Suceava, Anda S\l\gean, a declarat c\ un server al Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) “are probleme”, dar c\ institu]ia a continuat s\ încaseze contribu]iile la fondul de asigur\ri de s\n\tate folosind un soft compatibil cu SIUI.
Ea a precizat c\ dup\ solu]ionarea problemelor legate de SIUI datele vor fi transferate în sistem. S\l\gean a mai spus c\ la fiecare început de an se înregistreaz\ aglomera]ie, la CJAS Suceava prezentându-se zilnic aproximativ dou\ sute de persoane care î[i achit\ contribu]iile.
Ea a spus c\ probleme din cauza nefunc]ion\rii SIUI sunt cele legate de eliberarea de adeverin]e de asigurat care nu pot fi eliberate decât prin acest sistem.
Pre[edintele Casei Na]ionale de Asigur\ri de S\n\tate (CNAS), Lucian Du]\, a emis, miercuri la prânz, ordinul de suspendare a activit\]ii caselor de asigur\ri de s\n\tate din ]ar\. M\sura a fost luat\ pentru organizarea ghi[eelor [i rezolvarea problemelor informatice. Astfel, activitatea va fi suspendat\ pân\ luni.
Pre[edintele CNAS, Lucian Du]\, a declarat, miercuri, agen]iei MEDIAFAX, c\ în acest moment Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu este func]ional.
“Cauza acestei situa]ii nu se datoreaz\ nici CNAS, nici partenerilor cu care s-a construit sistemul. Defec]iunea este la nivel structural [i a fost comunicat\ firmei- mam\ din SUA în cursul nop]ii. Am primit o solu]ie pe care o vom testa”, a precizat pre[edintele CNAS. (O.S.)

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …