Sunday , December 4 2022

CJ Suceava vrea să prelungească pentru încă 15 ani dreptul Primăriei de folosință gratuită asupra ultimelor trei etaje din sediu

Primaria Sv mai 2017

Consilul Județean Suceava va supune aprobării în şedința din 31 Ianuarie un proiect de hotărâre inițiat de vicepreşedintele Viorel Seredenciuc în baza căruia se prelungeşte cu încă 15 ani dreptul de folosință gratuită pe care Primăria îl are asupra ultimelor trei etaje de la sediul din bdul 1 Mai, nr. 5A. Demersul administrației județene vine ca urmare a solicitării municipalității, pe fondul situației generate de expirarea, în data de 7 februarie 2018, a perioadei pentru care cele trei etaje din sediul Primăriei au fost date în folosință gratuită.

Primăria municipiului Suceava ceruse, de la mijlocul lunii Ianuarie, Consiliului Județean Suceava să-i acorde dreptul de a folosi gratuit, timp de 15 ani, trei etaje din sediul propriu, din Areni. „Expiră 15 ani de când au fost date în folosință gratuită cele 3 etaje către Primăria Suceava. Am discutat cu cei de la Consiliul Județean, care sunt de acord să mai prelungim acest contract cu încă 15 ani. ținta noastră este să facem o reglementare patrimonială între aceste etaje şi Centrul tradițiilor populare, în aşa fel încât să rămânem definitiv proprietarii sediului Primăriei”, a declarat, la acea vreme, în cadrul unei şedințe extraordinare a Consiliului Local Suceava, primarul Ion Lungu. De altfel, Consiliul Local Suceava a aprobat în data de 15 Ianuarie, în şedință extraordinară, înaintarea unei solicitări către Consiliul Județean de prelungire cu încă 15 ani a transmiterii în folosință gratuită a ultimelor 3 etaje ale sediului Primăriei. Primăria munici­piului reşedință de județ.

Reamintim că, la finele lui 2002, Primăria Suceava a semnat contractul de vânzare-cumpărare contra sumei de 624.200 de euro doar pentru subsolul, parterul, primele două etaje şi 12/25 din terenul aferent fostului al Băncii Agricole – preluată de Raiffeisen Bank. Cealaltă jumătate din imobil, precum şi 13/25 din terenul aferent a fost cumpărată de Consi­liul Județean Suceava, care l-a dat apoi muni­cipalității, în folosință gratuită, pe o perioadă de 15 ani.

În anii 2011 – 2012, Primăria şi Consiliul Județean Suceava analizau variant conform căreia ar putea fi operat un schimb între admi­nistrația locală şi cea județeană, prima urmând să cedeze în schimbul celor trei etaje fie clădirea vechiului cinema Modern, fie cea a nou contruitului Centru al Tradițiilor Populare. (D.P.)

Vezi si

Recomandări ale polițiștilor suceveni pentru șoferii nevoiți să circule pe ceață, polei sau ninsoare 

Polițiștii suceveni atrag atenția cu privire la faptul că în această perioada a anului îşi …