Friday , April 19 2024

CJ Suceava vrea sa dea 50.000 de lei pe avocați pentru a putea da în folosință groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș

Consiliul Județean Suceava va scoate din buzunarele sucevenilor suma de 50.000 de lei pentru a angaja o fir­mă de avocatură care să reprezinte instituția în procesul cu localnicii din Valea Putnei, comuna Pojorâta. Aceș­tia au reușit pentru a doua oară să anuleze o hotărâre de consiliu local prin care s-a decis transferul de la Primă­ria Pojorâta către Consiliul Județean Suceava al te­­re­­nu­­lui pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Suceava  mestecanis groapa1

In ședința Consiliului Județean de astăzi se va supune votului consilierilor județeni proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării serviciilor juridice de consultanță, asistență și repre­zentare a Consiliului Județean Suceava în dosarul nr. 7025/86/2017 înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

Contravaloarea serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare este de 50.000 de lei inclusiv TVA și va fi asigurată din bugetul propriu al județului Suceava pe anul 2018.

Groapa de gunoi din Pasul Meste­căniș, cea mai mare aberație din țara noastră construită din fonduri europene, este finalizată, însă nu poate fi dată spre folosință până când nu se va termina procesul dintre localnicii din Valea Putnei și Consiliul Județean Suceava. Oamenii au reușit în primă instanță să anu­leze hotărârea de consiliu local prin care s-a dispus transferarea terenului pe care s-a construit depozitul ecologic. Reprezentanții CJ Suceava vor angaja o firmă de avocatură care să le apere interesele la recursul ce va avea loc la Curtea de Apel Suceava.

În urmă cu o lună de zile, Tribunalul Suceava a anulat hotărârea nr.80 din data de 9 septembrie 2016 emisă de Consiliul Local al comunei Pojorâta, prin care s-a dispus transferul celor nouă hectare de teren pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș către Consiliul Județean Suceava. Decizia judecătorilor suceveni nu a fost însă una definitivă.

În luna martie 2016, Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de localnici din Valea Putnei și Mestecăniș, anulând Hotărârea nr.64 emisă la data de 9 august 2010 de Consiliul Local Pojorâta, prin care nouă hectare de teren au ajuns în posesia Consiliului Județean Suceava. Taman pe acest teren s-a construit groapa de gunoi de pe Mestecăniș, un proiect blamat încă de la început.

Locuitorii din Pojorâta, prin vocea reprezentantului Aristide Maxim Sa­moi­lă, au acționat din nou în instanță o nouă hotărâre de consiliu local prin care cele nouă hectare de teren pe care a fost construită groapa de gunoi de la Pojorâta au fost, din nou, transferate în posesia Consiliului Județean Suceava. Aristide Maxim Samoilă a precizat că hotărârea luată în septembrie 2016 este identică cu cea din 9 august 2010.

Groapa de gunoi de la Pojorâta a fost terminată, iar reprezentanții Consiliului Județean Suceava urmează să facă recepția finală la groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș, după ce stația de epurare a fost finalizată. După recepție va mai fi nevoie de un operator și groapa va deveni funcțională.

Constructorii au finalizat stația de epurare a gropii de gunoi, astfel că lucrările au fost terminate. În groapa de gunoi au fost investite 27 de milioane de lei. Această recepție nu este sinonimă cu darea spre folosință, deoarece groapa de gunoi nu are încă un operator. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Performanță în prag de centenar la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”. 27 de elevi calificați la fazele naționale ale olimpiadelor școlare

”Anul acesta, în prag de centenar, mușatinii și-au depășit recordul la premiile obținute la fazele …

6 comments

  1. FARA GUNOI IN VARFUL MUNTELUI !!! E TIMPUL DRAGI BUCOVINENI SA SUSTINEM O CAUZA NOBILA, APARAREA PLAMANILOR BUCOVINEI…NU STATI PASIVI IN FATA DEZASTRULUI ECOLOGIC, CONSILIUL JUDETEAN STA PE UN BUTOI CU PULBERE PT CA TREBUIE SA DEA BANII EUROPENI INAPOI, DAR NOI NU SUNTEM OBLIGATI SA INGHITIM CHIFTEAUA FIERBINTE!!! LA PUSCARIE CU CEI CARE AU SEMNAT AIUREA

  2. sunt bucovinean , ma doare sufletul sa vad ce ajunge Bucovina , o groapa de gunoi creeata de acest Flutur . Cu ce drept distrugi natura ? Mai bine verificat i averea aacestui impostor.

  3. fara gunoaie in varf de munte !

    fara fluturi in CJ !

  4. Fara grija, ca nu ramane avocatul cu banii astia.Jumatete se intorc de unde au venit, numai ca nu in fondurile publice, ci private.

  5. Dar bine mai stiu astia sa chiverniseasca banii statului, adica ai nostri. Faci groapa de gunoi in varf de munte si te duci si la targuri de turism sa promovezi zona de “basm” numita Bucovina cu munti din ce in ce mai golasi. Noi prostii care lucreaza la “privat” suntem buni doar sa fim impozitati cu pana jumate din salariu, sa dam spaga la bugetari pentru a ne rezolva problemele si sa fim talhariti la propriu prin facturile de servicii de tot felul.

  6. Pai CJ are “N” juristi angajati pe sute de milioane lunar/cap jurist.
    Daca sunt de fapt ZERO, de nici ei nu au incredere in proprii angajati evaluati probabil doar cu FB, de ce nu-i da afara?
    Poate o externalizare a serviciilor juridice ar fi benefica pentru CJ si s-ar mai termina cu matrapazlicurile.