Saturday , October 16 2021

CJ Suceava vrea să acceseze fonduri europene pentru un drum de peste 40 kilometri din munții Bistriței spre Călimani

Consiliul Județean Suceava va depune un proiect pentru modernizarea unui drum județean de peste 47 de kilometri pe valea pârâului Neagra. Proiectul va fi depus pentru a fi finanțat în următorul exercițiu financiar european multia­nual 2021 – 2027.

Un anunț în acest sens a fost făcut, luni, de președintele Consiliului Județean Suceava, ­Gheor­ghe Flutur, în urma unei vizite în comuna Panaci unde urmează să demareze în toamnă lucrări la un tronson de drum care să asigure legătura spre Harghita, din primăvară urmând să demareze la un al doilea tronson. Gheorghe Flutur a explicat că acest drum ar urma să facă legătura între localitatea Glodu și orașul Broșteni, pe o lungime de 47,3 kilometri.

„Este un drum județean care va fi moder­nizat pe următorul exercițiu bugetar, care să ne lege de DN 17 B. Investiția va pune în valoare această zonă a județului, una dintre cele mai izolate din județul Suceava. Râul Neagra este una dintre cele mai frumoase zone din țară și eu sper că se va deschide pentru turism. În momentul în care deschidem și legătura cu Ardealul prin pasul Bilbor, deja asta înseamnă un pas spre investitori, spre investiții și în special spre turism”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

 

Vezi si

50 de doze de anticorpi monoclonali, repartizate la spitalele sucevene care tratează pacienți COVID

În cursul zilei de mâine vor ajunge la spitalele din județul Suceava care tratează bolnavi …