CJ Suceava va acorda 1,5 milioane de lei Arhiepiscopiei pentru continuarea lucrărilor la Seminarul Teologic

reportersite
23 noiembrie 2020, 6:44

În ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Județean Suceava va fiu supus aprobării un proiect de hotărâre privind a sumei de 1,5 milioane de lei în scopul continuării lucrărilor la seminarul teologic. Proiectul respectiv, inițiat de președintele Gheorghe Flutur, este urmare la solicitarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de alocare a unor fonduri în vederea continuării respectivelor lucrări.

Mai exact, la noul sediu administrativ al Seminarului Teologic Liceal „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava – distrus în totalitate în urma incendiului devastator din 8 ianuarie 2015- sunt executate circa 30% din lucrări pentru Corpul D – Cantină din noul sediu administrativ al Seminarului Teologic Liceal „Mitropolitul Dosoftei”. Restul rămas de executat are o valoare de 2,083 de milioane de lei conform devizului pentru lucrările care sunt cuprinse în cererea de finanțare adresată CJ Suceava.
secretarasite
Membrii comisiei de selecție și evaluare a cererilor de finanțare pentru aprobarea sprijinului financiar unităților de cult au analizat documentația privind cererea de finanțare a Arhiepiscopiei pentru continuarea lucrărilor la noul sediu administrativ al Seminarului Teologic inclusiv vizionarea în teren a obiectivului de finanțat. Proiectul de hotărâre urmare a respectivei solicitări a fost inițiat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care susține că nu sunt motive ca solicitarea Arhiepiscopiei să nu fie aprobată. „Lucrările prevăzute în deviz corespund cu realitatea din teren. Cererea de finanțare este completă cu toate documentele prevăzute de legislația în vigoare așa că nu sunt motive să nu se aprobe finanțarea”, a precizat Gheorghe Flutur. (D.P.)
secretarasite