Saturday , May 8 2021

CJ Suceava a preluat un teren din Câmpulung Moldovenesc pentru amenajarea unui punct de operare aeromedical

Consiliul Județean Suceava a adoptat – cu unanimitate de voturi – un proiect de hotărâre privind preluarea unei suprafețe de 3.517 mp teren din Câmpulung Moldovenesc pe care va fi amenajat punctul de operare aeromedical ce va fi deservit de un elicopter SMURD.

Locația acestui punct de operare aeromedical care se află pe malul râului Moldova, în apropierea sediului Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, „la trei minute distanță de Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc” a fost stabilită împreună cu specialiști ai Ministerului Afacerilor Interne.

„Au fost specialiști la fața locului, s-au făcut mai multe analize și s-a convenit să facem o investiție și investiția va trebui făcută de către Consiliul Județean, undeva în centrul de greutate al zonei montane a județului. Și noi am optat pentru Câmpulung Moldovenesc, împreună cu specialiștii de la MAI, cu comandorul care a fost trimis aici de către minister”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. El a mai declarat că instituția pe care o conduce va începe procedurile pentru amenajarea locației, respectiv împrejmuire, construcția unui hangar și a altor dependințe pentru elicopterul SMURD.

Precizăm că în ziua de luni, 5 aprilie, Consiliul Județean Suceava s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a aproba preluarea terenului iar în cadrul ședinței, președintele Gheorghe Flutur a amintit că recent, MAI a transmis Consiliului Județean o adresă prin care informa în mod oficial că județul Suceava va primi un elicopter SMURD pentru zona montană. „S-a ținut cont de mai multe lucruri, Câmpulung Moldovenesc fiind undeva la jumătatea distanței dintre zona Dornelor și zona Humorului, zona Rădăuți, Brodina, Falcău”, a președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a precizat că specialiștii MAI au analizat și alte locații, cum ar fi zona Gura Humorului, respectiv fosta unitate militară de la Păltinoasa, însă în cele din urmă s-a stabilit că locul optim pentru elicopterul SPURD este la Câmpulung Moldovenesc. „Am înțeles că au fost întrebări de ce la Câmpulung Moldovenesc? Și spun din nou, pentru că s-a avut în vedere zona de interferență și de la Târgu Mureș, care poate acoperi zona montană inclusiv până la Vatra Dornei, dar mai mult ca sigur că această zonă va fi acoperită de elicopterul nostru de la Câmpulung. De asemenea, s-a luat în calcul zona de interferență a Clujului, care are un astfel de elicopter și atunci, în interiorul județului Suceava, pentru timp de reacție cel mai eficient am ales acest loc”, a mai spus șeful administrației județene. (D.P.)

 

Vezi si

300 de doze de vaccin antiCovid Johnson & Johnson vor fi distribuite medicilor de familie

Dozele vor ajunge în cabinete din Rădășeni, Ostra, Ipotești, Adâncata, Șerbăuți, Grănicești, Mănpstirea Humorului, Straja, …