Thursday , April 18 2024

CJ Suceava a definitivat calendarul evenimentelor culturale din această vară

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că a fost definitivat calendarul evenimentelor culturale și turistice din această vară. Potrivit afirmațiilor vicepreședintelui CJ Suceava, respectivul calendar a fost finalizat până la data de 1 iunie, așa cum se vehiculase inițial, dar datorită amploarei manifestărilor legate de prima ediție a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, atenția s-a concentrat pe aceste evenimente. Prin urmare, s-a așteptate finalizarea acestui eveniment pentru ca, ulterior, să fie publicat calendarul evenimentelor de promovare culturală și turistică.

Toată vara va fi „ocupată” de evenimente culturale importante și/sau turistice în bună măsură, nu doar în municipiul Suceava, ci și în Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni sau în comune precum Ciocănești. La Suceava vor fi organizate în luna august atât festivalul Cetatea de Rock a Sucevei, cât și Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” iar la Ciocănești va avea loc atât Tradiționalul Festival Național al Păstrăvului, cât și acea săptămână a plutăritului. Una din cele mai plăcute surprize va fi în municipiul Câmpulung Moldovensc unde vor fi organizate manifestările prilejuite de festivalul internațional „Întâlniri Bucovinene”, Niculai Barbă spunând că sunt semnale care certifică – cel puțin la această dată – inclusiv prezența unor formații din Ucraina. La Fălticeni, de exemplu, va avea loc și Festivalului de teatru „Grigore Vasiliu Birlic”. (D.P.)

 

Vezi si

Camion și remorcă în valoare de 60.000 de euro, confiscate de polițiști în urma interceptării unui transport ilegal de lemn

De asemenea, au fost confiscați și peste 23 m.c. gater buștean, în valoare de cca. …