Tuesday , January 31 2023

CJ Suceava a aprobat în unanimitate refacerea Palatului Administrativ al Sucevei cu o finanțare de la CNI în limita a 94,7 milioane de lei

În ședința deliberativului judeţean sucevean care s-a întrunit la finele săptămânii trecute, mai exact pe data de 26 noiembrie, a fost adoptat în unanimitate un proiect de hotărâre care figura la punctul 5 de pe ordinea de zi cu referire la aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) pentru un important obiectiv de investiții din oraș.

 

Este vorba despre „Consolidare, restaurare, reabilitate şi dotare a Palatului Administrativ” din municipiul Suceava iar potrivit proiectului de hotărâre adoptat cu 33 de voturi „Pentru”, valoarea investiţiei este estimată al 96 de milioane de lei, inclusiv TVA. De asemenea, suma de 1,31 de milioane de lei urmează a fi participarea financiară de la bugetul judeţean pentru refacerea clădirii istorice a cărei situație a suscitat multe discuții în spațiul public. Asta ar însemna că de la Compania Națională de Investiții (CNI) va fi asigurată o finanțare în limita sumei de 94,7 milioane lei, inclusiv TVA.

Majoritatea lucrărilor de construcții – montaj vor fi, de asemenea, susținute de CNI, fiind vorba de 62,91 milioane lei cu tot cu TVA, doar diferența până la 63,46 milioane lei cu tot cu TVA fiind susținută de la bugetul CJ Suceava. Conform fundamentării proiectului de hotărâre, în urma incendiului din 6 martie 2021, Palatul Administrativ a fost grav afectat, necesitând intervenţii rapide de consolidare şi reabilitare. O hotărâre privind aprobarea DALI-ului a fost analizată de consilierii județeni și adoptată şi în şedinţa din octombrie a legislativului judeţean, însă ca urmare a unei analize la CNI a fost făcut de către compania de stat care va finanța majoritatea lucrărilor devizul general și a cerut autorităţilor judeţene să procedeze la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei așa cum rezultă din devizul nou făcut. (D.P.)

 

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …