Wednesday , February 8 2023

CJ așteaptă bani de la Guvern pentru Sala Unirii, din curtea Palatului Administrativ

Proiectul depus pentru finanțare prin PNDL urmărește construirea unui amfiteatru și a unei cupole în curtea interioară a Palatului Administrativ. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, încă mai speră că investiția anunțată cu mai multe luni în urmă va fi finanțată de Guvern

 consiliul judetean front

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, își menține speranța că proiectul aprobat de Consiliul Județean care vizează construirea în curtea interioară a Palatului Administrativ a unui amfiteatru cu cupolă va fi realizat cu bani de la Guvern.

Președintele CJ a reamintit ieri că printre proiectele foarte importante depuse de administrația ­pu­blică județeană în cadrul Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) se află și cel referitor la modernizarea Palatului Administrativ.  Conform proiectului, curtea interioară va fi acoperită cu o cupolă, iar în spațiul respectiv va fi amenajat un amfiteatru.  Gheor­ghe Flutur a arătat, într-o conferință de presă din prima parte a acestui an, că noua sală care va rezulta se va numi Sala Unirii, iar în această incintă se va sărbători anul viitor Centenarul Marii Uniri.  Pe parcursul anului,  sala va fi folosită pentru a găzdui ședințele de Consiliu  Județean. “Dacă ne gândim în viitor, cândva poate fi sala de ședințe a Consiliului Regional cu capitala la Suceava”, a imaginat președintele CJ, Gheor­ghe Flutur.  El a mai arătat că printre proiectele importante depuse de executivul județean la Ministerul Dezvoltării se află și altele, care vizează investiții în școli, proiecte care trebuie demarate urgent. Astfel, începând de marți, 20 iunie a.c., Consiliul Județean a demarat, din resurse proprii, lucrările de asfaltare a drumului Brodina-Ulma spre frontiera cu Ucraina. „Vrem să cerem și părții ucrainene să facă modernizarea punctului de frontieră și să asfalteze porțiunea de drum care duce spre raionul Putila, la Zeletin”, a mai declarat Gheorghe Flutur, care este conștient de faptul că în aceste zile de criză guvernamentală șansele de a obține fonduri pentru investiții în județul Suceava sunt cvasi-inexistente. (N.R.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …