Sunday , January 29 2023

Circulație semaforizată pe DN 17, Argestru, de săptămâna viitoare

Începând de luni, 28 martie, traficul rutier pe DN 17, în zona localității Argestru – aparținătoare de municipiul Vatra Dornei – se va desfășura pe un sens, alternativ, dirijat prin semafoare. Un anunț în acest sens a fost făcut, joi, 24 martie, pe contul de facebook al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Măsura va fi instituită în vederea lucrărilor de punere în siguranță a corpului drumului, „ca urmare a prăbușirilor de material stâncos de pe versanți înregistrate în zonă”, după cum s-a specificat în respectiva informare.

Așa cum a specificat cotidianul Obiectiv de Suceava într-o știre din ziua precedentă, pentru eliminarea riscurilor la adresa participanților la trafic, pe sectorul menționat, între km 153^200 – 153^450, sunt prevăzute lucrări de rânguire și de consolidare a versantului, montarea de bariere de protecție și plase ancorate. „Momentan, traficul în zonă se desfășoară alternativ, pe un sens, dirijat prin piloți asigurați de prestatorul desemnat prin contract – SC Holtex Grup Invest SRL. Termenul prevăzut pentru execuția lucrărilor și instituirea restricțiilor de circulație este luna decembrie a acestui an”, se arată în sursa citată. De asemenea, DRDP Iași face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării instituite în zona de lucrări. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …