Saturday , December 3 2022

UPDATE: Un TIR ucrainean pus de-a curmezişul a blocat două ore intrarea in Suceava (GALERIE FOTO)

 

Evenimentul s-a produs marti dupa-amiaza în zona Lidl, între Scheia şi Suceava. Soferul ucrainean, ce transporta 20 de tone de grapefruit din Turcia către Rusia a greşit drumul luându-se după GPS, iar când s-a dumirit, a virat în loc, pe linie continuă, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public şi rămânând astfel înţepenit perpendicular pe axul şoselei  

Un TIR ucrainean a blocat timp de două ore DN17, în zona dintre comuna Scheia şi municipiul Suceava, puţin mai jos de magazinul Lidl. Incărcat cu 20 de tone de grape –fruit, autocamionul condus de un şofer din Ucraina în vârstă de 50 de ani, s-a blocat de-a curmezişul arterei de circulaţie, după ce conducătorul auto şi-a dat seama prea târziu că intră într-o zonă interzisă vehiculelor de mare tonaj şi a încercat să întoarcă taman în mijlocul străzii, ignorând chiar şi faptul că pe mijloc aceasta era marcată cu linie continuă. Evenimentul rutier s-a petrecut ieri după amiază pe la ora 16.10. Autocamionul marca DAF condus de şoferul ucrainean venea din Turcia, încărcat cu citrice, destinaţia fiind Rusia. Soferul a declarat anchetatorilor că potrivit sistemului GPS ce îl avea instalat pe maşină, ar fi trebuit să ajungă în Rusia, venind dinspre Humor, prin Fălticeni. Nu se ştie încă foarte bine de ce TIR-ul ucrainean intra în Suceava dinspre Humor dar este cert că şoferul a decis să întoarcă brusc în mijlocul drumului, acroşând un stâlp de iluminat public, proprietate a TPL, de pe vremea când societatea de transport public local avea prin zonă linie de troleibuze care a rămas sprijinit de remorca autocamionului.
Pentru eliminarea efectelor evenimentului auto, au intervenit echipaje ale ISU dar a fost totodată adusă şi o macara de mare tonaj care a ridicat remorca TIR-ului pusă de-a curmezişul şoselei, aşezând-o alături de drum. Soferul ucrainean a fost condus la sediul Poliţiei municipiului reşedinţă de judeţ unde a fost audiat, cei de la Poliţia Rutieră fiind pregătiţi aseară să îi aplice şoferului ucrainean două sancţiuni – una pentru nerespectarea marcajului longitudinal continuu şi o a doua pentru neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, la întoarcere. Din fericire, nu au fost victime omeneşti, iar grapefruit-urile din remorca TIR-ului au scăpat nevătămate. Cât priveşte stâlpul de iluminat distrus, acesta va fi plătit, cel mai probabil, de societatea de asigurare. Urmează să se facă verificările necesare şi în ceea ce priveşte actele de transport, cele de asigurare şi a celorlalte documente ce au fost prezentate de şoferul din Ucraina. Circulaţia pe DN17 în zona Lidl a fost reluată după două ore, la 18.10. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …