Wednesday , April 7 2021

Circa 3.300 de elevi din 62 de unități școlare din județul Suceava vor începe luni orele remediale din cadrul programului ”Școala după școală”

Etapa înscrierii în Programul național pilot de tip ”Școala după școală” s-a finalizat cu un total de 3.292 de elevi înscriși pentru a participa la orele remediale, ce urmează a fi organizate la nivelul unităților de învățământ. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, inspectorul școlar prof. Cezar Anuței, a informat că ”au fost depuse 3.292 de cereri pentru participarea la orele remediale, în 62 de unități de învățământ cu personalitate juridică. Dintre acestea, 2.056 sunt pentru elevi din învățământul primar și 1.236 pentru elevi din învățământul gimnazial. S-au înscris 384 de cadre didactice pentru a susține aceste ore remediale, dintre care 199 la primar și 185 la gimnaziu”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru edupedu.ro că, în scopul extinderii accesului la acest program care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea online, Ministerul Educației va flexibiliza prevederile ordinului de ministru care reglementează programul remedial în învățământul primar și gimnaziu, în sensul că identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor. Programul orar se va realiza la nivelul unității de învățământ, de către cadrele didactice implicate, cu consultarea elevilor și părinților.

Elevii eligibili în Programul ”Școala după școală” sunt cei care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau au situația neîncheiată la cel puțin o disciplină, cei care din alte motive au nevoie de activitate remedială, și anume rezultate școlare/rezultate la evaluarea inițială de la începutul semestrului prezentate de unitatea de învățământ. Pentru a putea demonstra criteriile de eligibilitate de mai sus, elevii trebui să prezinte documentele justificative, care se transmit Inspectoratului Școlar. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Câmpulungeanul Albert Hofman a fost convocat la naționala de juniori a României

Golgheter al Universității Cluj în primele 14 etape ale Ligii Elitelor sub 19 ani a …