Saturday , October 16 2021

Circa 100 ha de livadă din zona Fălticeni – Rădășeni, afectate puternic de grindina de marți după-amiază (FOTO)

Câteva zeci de hectare de livadă au fost grav afectate de grindina căzută marți după-amiază  în zona pomicolă a municipiului Fălticeni și a comunei Rădășeni, a informat, miercuri, directorul Direcției Județene pentru Agricultură Suceava, Elena Gogu.


”Vorbim de aproximativ 100 de hectare, 50 de hectare pe raza comunei Rădășeni și 50 de hectare în zona municipiului Fălticeni. Cel puțin 50 de hectare sunt afectate în proporție de 100%. Este afectată atât producția de anul acesta, cât și parte din producția anului viitor, prin distrugerea mugurilor de rod. Prin afectarea ramurilor se asigură porțile de intrare pentru boli și dăunători, fapt pentru care în zilele următoare pomicultorii se pregătesc să intervină cu tratamente specifice menite să reducă efectele negative. Afectarea masei foliare determină, de asemenea, acumularea de rezerve reduse, motiv pentru care pomii vor fi și mai sensibili și mai expuși la intemperiile din anotimpul rece”, a arătat Elena Gogu.

Direcția Județeană pentru Agricultură Suceava asigură fermierii de tot sprijinul în vederea identificării soluțiilor privitoare la înființarea unui punct de lansare în cadrul Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iași, care să protejeze inclusiv culturile din zona județelor Suceava și Botoșani, sau înființarea unei alte unități.

Conform Agerpres, până în prezent s-au centralizat peste 100 de hectare de livezi afectate, fără a lua în calcul municipiul Fălticeni, dar s-au raportat calamități și în localitățile Cornu Luncii și Bunești.

Foto: Severe Weather Alert – România

Vezi si

Creștere semnificativă a numărului sucevenilor care se vaccinează antiCovid

În cursul zilei de joi, 14 octombrie, 1.567 de suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19. Dintre aceștia, …