Saturday , April 20 2024

Ciobanul care si-a omorât colegul de breasla pe imas la Bosanci, trimis în judecata pentru omor deosebit de grav

Vasile Mihai Asoltanei, de 33 de ani, din Tudora – Boto[ani, ciobanul care, `n data de 8 mai a acestui an, l-a ucis cu mai multe lovituri de cu]it pe conjude]eanul s\u Mihai Daniliuc, de 35 de ani, pe un ima[ din comuna Bosanci a fost trimis `n judecat\ de c\tre Parchetul de pe l=ng\ Tribunalul Suceava pentru s\v=r[irea infrac]iunii de omor deosebit de grav.
~n 8 mai a.c., Asotanei p\zea o turm\ de oi a unui bos\ncean pe izlazul comunei Bosanci, iar pe fondul unui conflict mai vechi avut cu un alt cioban, Mihai Daniliuc, din comuna boto[\nean\ Vorona, care p\zea turma unui alt proprietar de oi din Bosanci, l-a lovit pe acesta de trei ori cu un cu]it de mari dimensiuni, provocându-i r\ni în urma c\rora victima a murit.
Potrivit anchetei, între cei doi ciobani exista un conflict mai vechi privind hotarul care delimita suprafe]ele de p\[unat, precum [i c\ oile ciobanilor la care erau angaja]i intrau pe aceste suprafe]e de teren în mod aleatoriu.
În urma unei expertize psihiatrice la IML “Mina Minovici” Bucure[ti, s-a stabilit c\ Asoltanei are discern\mântul p\strat.
Vasile Mihai Asoltanei a fost trimis `n judecat\ `n stare de arest preventiv.
El este recidivist [i a mai avut o condamnare la pedeapsa de 20 de ani închisoare, pentru omor deosebit de grav, fiind arestat în ianuarie 1994 [i eliberat în martie 2009 cu un rest de executat de 1.764 zile.
Pentru fapta sa, Vasile Asoltanei risc\ o pedeaps\ de p=n\ la 25 de ani de `nchisoare, la care se va ad\uga [i restul de pedeaps\ r\mas\ neexecutat\ `n urma condamn\rii anterioare. (N.RO{CA)

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …