Friday , March 31 2023

Ciobanul care si-a omorât colegul de breasla pe imas la Bosanci, trimis în judecata pentru omor deosebit de grav

Vasile Mihai Asoltanei, de 33 de ani, din Tudora – Boto[ani, ciobanul care, `n data de 8 mai a acestui an, l-a ucis cu mai multe lovituri de cu]it pe conjude]eanul s\u Mihai Daniliuc, de 35 de ani, pe un ima[ din comuna Bosanci a fost trimis `n judecat\ de c\tre Parchetul de pe l=ng\ Tribunalul Suceava pentru s\v=r[irea infrac]iunii de omor deosebit de grav.
~n 8 mai a.c., Asotanei p\zea o turm\ de oi a unui bos\ncean pe izlazul comunei Bosanci, iar pe fondul unui conflict mai vechi avut cu un alt cioban, Mihai Daniliuc, din comuna boto[\nean\ Vorona, care p\zea turma unui alt proprietar de oi din Bosanci, l-a lovit pe acesta de trei ori cu un cu]it de mari dimensiuni, provocându-i r\ni în urma c\rora victima a murit.
Potrivit anchetei, între cei doi ciobani exista un conflict mai vechi privind hotarul care delimita suprafe]ele de p\[unat, precum [i c\ oile ciobanilor la care erau angaja]i intrau pe aceste suprafe]e de teren în mod aleatoriu.
În urma unei expertize psihiatrice la IML “Mina Minovici” Bucure[ti, s-a stabilit c\ Asoltanei are discern\mântul p\strat.
Vasile Mihai Asoltanei a fost trimis `n judecat\ `n stare de arest preventiv.
El este recidivist [i a mai avut o condamnare la pedeapsa de 20 de ani închisoare, pentru omor deosebit de grav, fiind arestat în ianuarie 1994 [i eliberat în martie 2009 cu un rest de executat de 1.764 zile.
Pentru fapta sa, Vasile Asoltanei risc\ o pedeaps\ de p=n\ la 25 de ani de `nchisoare, la care se va ad\uga [i restul de pedeaps\ r\mas\ neexecutat\ `n urma condamn\rii anterioare. (N.RO{CA)

Vezi si

Individ de 35 de ani din Fântânele, vechi recidivist în șofatul fără permis, dat în urmărire și prins în timp ce încerca să iasă din țară pe la Vama Borș

În urma cercetărilor efectuate în cadrul  unui dosar penal, lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Suceava-Biroul …