Monday , August 8 2022

Cinefilii sucevenii pot, în sfârşit, vedea filme noi la un cinema modern. La Botoşani

uvertura
Uvertura Mall

Botoşaniul poate fi considerat o citadelă a culturii faţă de Suceava – renumit centru de producere a trăistuţelor şi a tobei autentice, din măruntaie de porc. In oraşul vecin se inaugurează vineri cinci săli dotate cu tehnologie de ultimă generaţie, dintre care două echipate cu sistem digital de proiecţie 3D, la etajul trei al Uvertura Mall, cu un total de 446 de locuri u Suceava oferă promisiuni şi o sălişoară mai modestă plimbată în ultimii ani de la un mall la altul

Botoşaniul ia din nou faţa Sucevei inaugurând un multiplex, promisiune cu care sucevenii sunt amăgiţi de ani de zile. Cine Grand, primul cinematograf multiplex din Botoşani, se deschide pentru public vineri, 12 iulie. Aşa începe anunţul trimis de responsabilii de PR către mai multe ziare. Este cel mai recent exemplu în care Botoşaniul a demonstat Sucevei că tace şi face. De ani de zile, Suceava care este municipiu reşedinţă de judeţ şi cu tot felul de orgolii nu a reuşit să încropească un cinematograf mai acătării. 

In clădirea fostului cinematograf Burdujeni funcţionează acum nişte birouri ale Primăriei, în cartierul Iţcani nici pomeneală de cinematograf, la sala mare a Casei de Cultură au trecut două decenii de când nu a mai fost proiectat un film, grădina de vară unde se puteau viziona filme când vremea era bună a fost desfiinţată cu câţiva ani înainte de Revoluţie, când tot centrul vechi a fost distrus ca să apară tot felul de clădiri, multe cu iz sovietic. De ani de zile, clădirea stalinistă unde a fost odinioară cinematograful Modern tot este în reparaţii şi Primăria nu reuşeşte să o termine. La final va avea şi o sală de cinema, cu vreo trei sute de locuri, dar nu se va compara cu un multiplex.
Ce oferă în schimb Botoşaniul? Iubitorii de filme sunt aşteptaţi în cel mai nou cinematograf din Botoşani, cu săli dotate cu tehnologie de ultimă generaţie, deschis la etajul 3 al Uvertura Mall. Cel puţin aşa este menţionat în comunicatul de presă trimis mass-media. Cu 446 de locuri în cinci săli de cinema, dintre care două echipate cu sistem digital de proiecţie 3D, Cine Grand promite o experienţă cinematografică de neuitat, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici se arată în sursa citată.
Ce am avut noi, sucevenii, de-a lungul anilor? Oferte bune ba de pe la Bacău, ba de pe la Iaşi ca să mergem să vizionăm filme în cinematografe 3D, dar şi amăgiri din partea unor politicieni sau autorităţi, alături de promisiuni de alte mall-uri care s-au tot lăudat că deschid câte un cinematograf mutiplex, la un moment dat fiind o promisiune halucinantă cu vreo zece săli. Nici măcar două nu s-au deschis. Până când, la un moment dat, un investitor a venit ba pe la Rădăuţi, ba apoi pe la „răposata” Galleria Mall ca să deschidă o sală cu sistem de proiecţie 3D, după care şi-a mutat afacerea într-o săliţă de la Shopping City.
In vreme ce sucevenii s-au tot lăudat, botoşănenii au tăcut şi au făcut. Nu au avut o industrie mult mai mare decât a noastră, dar acum au pentru că noi am dărâmat mai mult decât ei. Nu au avut nici ei foarte mult timp o echipă de fotbal în primul eşalon, dar acum au iar noi încă suntem la stadiul de discuţii şi dezbateri dacă putem ţine o echipă în “B”.
Au avut teatru şi filarmonică, iar noi ne opintim să facem o clădire pentru un teatru de amatori. In fine am fost şi noi tari vreo doi ani, “ei” nu au avut hipermarketuri şi mall-uri înaintea noastră, dar la un moment dat acestea au ajuns şi pe la ei, cu tot cu cinema multiplex.
Incepând cu ziua de vineri, 12 iulie, de la ora 9.00, botoşănenii pot trăi experienţa primului cinematograf multiplex din municipiul Botoşani. De fapt, şi foarte mulţi suceveni vor putea trăi experienţa că un lucru bun, modern poate fi făcut şi în altă parte, nu doar la ei în oraş. La Cine Grand vor rula atât filme digitale precum Byzantium, The Lone Rider sau The Internship, cât şi 3D ca Monsters University, Despicable Me sau World War Z. (D.P.)

Tabel program Cinema Botosani

Vezi si

111 cazuri noi de COVID în județul Suceava. Crește numărul internărilor: 165 de bolnavi spitalizați, 31 fiind copii

111 cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în …

3 comments

  1. Da dar oamenii tot de cea mai joasa speta raman

    • Cred ca suntem singurele orase vecine din Romania care fac concurenta asta prosteasca sau care isi spun lucruri urate. Ad, si in SV sunt oameni de cea mai joasa speta. Sunt curios cine esti si ce fel de om esti de iti permiti sa spui despre populatia unui oras ca sunt de cea mai joasa speta.

  2. Articolul spune multe despre mentalitatea noastra tampita de suceveni. Doar pentru ca am avut mall inaintea lor si doar pentru ca niste cretini din Botosani nu stiu sa conduca sau parcheaza ca pe maidan, noi sucevenii ne-am crezut mereu superiori. Insa cati suceveni nu sunt la fel de cretini in trafic? Ei au avut mere teatru si filarmonica, acum au fotbal si cinema, iar proiectul de aquapark am inteles ca inca nu s-a renuntat la el. Noi avem parcari subterane, 1 mall inchis, 1 mall fara prea multe branduri de succes (Zara,Bershka, Piazza Italia, etc.).Sunt constient ca este e investitie imensa un cinematograf modern, insa cand investesti vreo 70 de milioane de euro (Iulius Mall) parca 2-3 milioane nu mai par atat de mult. E mare pacat, la cat de dornici sunt sucevenii sa mearga la film, investitia era deja amortizata. In schimb..se vor duce frumos la Botosani, la film..la meci. Bravo Botosani!!!