Tuesday , July 5 2022

UPDATE: Cine sunt medicii care asigura de azi functionarea UPU Suceava

Intr-o interventie la Radio Iasi, coordonatorul UPU-SMURD Iasi, medicul Diana Cimpoesu, descrie cum au reusit sa faca din nou functionala Unitatea de Primiri Urgente suceveana si care e starea emotionala a personalului. Ea apreciaza sprijinul ISU Suceava in tot acest proces complicat, anagajatii ISU asigurand, in afara de personal, decontaminarea spatiului si a echipamentelor. 

“Echipa pe care am conturat-o acolo este construită pe nucleul de la UPU Smurd Iaşi, de aici sunt 8 medici şi 8 asistenţi prin rotaţie, asigură gardă, la Suceava.

A trebuit să găsim şi resurse locale, resurse care să nu fie din spitalul Suceava, nici din UPU Suceava şi am găsit, am avut ca principal colaborator Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care a asigurat şi partea de decontaminare finală a spaţiului şi a tuturor echipamentelor medicale, astfel încât, toţi cei care lucrează acolo şi calcă pragul în calitate de pacient să aibă siguranţa că nu este niciun risc biologic, niciun risc epidemiologic în spaţiul respectiv. Cu ajutorul acestei importante instituţii de forţă din judeţul Suceava am adunat colegi din mai multe structuri, este vorba despre Spitalul Fălticeni care a trimis şi va trimite permanent câte un asistent pe tură, câte un infirmier şi de astăzi, parţial şi un asistent de radiologie, pentru că multe urgenţe au nevoie de investigaţii imagistice. A fost participarea altor zone puţin obişnuite cu urgenţele din judeţul Suceava, mă refer aici la asistenţii din cabinetele şcolare, şi avem şi aici suportul DSP Suceava cu câte doi asistenţi din cabinetele şcolare”, a explicat Cimpoesu.

Până aseară, funcţia principală pe judeţ a îndeplinit-o compartimentul de Primiri Urgenţe de la Rădăuţi. “Am deplasat acolo trei rezidenţi în sprijin şi Centrul Universitar Iaşi a venit în sprijin şi cu alţi câţiva specialişti pentru alte specialităţi şi în aceste zile ne-am străduit să conturăm o echipă care să poată începe activitatea, din nou, în principala structură de primiri urgenţe de la Suceava pentru că viaţa merge înainte şi urgenţele există alături de pacienţii care au nevoie de îngrijire într-o secţie cu boli infecţioase cu COVID, există ceilalţi cetăţeni al unei ţări, a unui judeţ, care au urgenţe obişnuite, pornind de la cele cardiovasculare, mergând până la cele traumatice, la cele intestinale sau neurologice”, a mai precizat coordunatorul SMURD Iasi.

Dupa 6 aprilie, cadrele medicale sucevene aflate acum in autoizolare sunt asteptate la munca: “Vreau să vă spun că aseară cu toată echipa cu care am fost acolo de la Suceava şi Iaşi era o echipă zâmbitoare, o echipă fericită că începe o activitate în condiţii atât de grele. Sperăm să o putem duce până la data de 6 aprilie, când, cei din urgenţa Suceava, cei care sunt acolo în mod obişnuit, vor ieşi din autoizolare, unii sunt pozitivi şi sunt sub tratament, ei vor rămâne mai multă vreme să se recupereze dar principalul nucleu îl aşteptăm să preia această activitate pentru că este un efort şi pentru ei şi pentru Iaşi pentru că asigură transportul acestor pacienţi şi bineînţeles că ne-am asigurat că există echipament de protecţie, este foarte important. El există deocamdată la Iaşi şi de la ISU Suceava, am cerut şi sprijinul naţional şi, într-adevăr DSU a trimis către Suceava un număr mai mare de echipamente pentru că sunt judeţe care din fericire nu au probleme şi, uitaţi, sunt judeţe care au nevoie de mai mult sprijin şi e la început şi va continua”.

Prefectura Suceava: MULȚUMIM ECHIPEI CARE VA ASIGURA SERVICIILE MEDCICALE IN UPU SUCEAVA

MULȚUMIM, Doamnei prof.univ.dr. Diana Carmen Cimpoeșu- șef UPU SMURD pentru că alături de echipa sa și medicii suceveni a făcut posibilă redeschiderea UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava

Domnului conf. dr. Lucian INDREI- director executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, în calitate de coordonator pentru gestionarea COVID 19 pentru regiunea Moldova

Domnului dr. Lucian EVA- manager al Spitalului de Neurochirurgie din Iași,

Doamnei prof.univ. dr. Doina Azoicăi- șef de catedră ATI- președinte al senatului Universității de Medicină și Farmacie Iași

Dr. Ovidiu Popa-Iași

Dr. Merticaru Tudor- Iași

Dr. Hugianu Leonard- SMURD Iași

Dr. Popescu Cristina- SMURD Iași

Asistent Medical Vasileana Pavelescu- Iași

Asistent Medical Corina Siminiuc- Iași

Asistent Medical Andrei Balint- Iași

Asistent Medical Lavinia Grigore- Iași

Asistent Medical Gabriela Bejan- Tg. Frumos

Asistent Medical Anișoara Turineac- Fălticeni
Asistent Medical Elena Pavăl- Fălticeni

Asistent Medical Mariana Brânzei- Suceava

Asistent Medical Mariana Brânzei- Suceava

Asistent Medical Mariana Corina Istrate- Suceava

Asistent Medical Ecaterina Ailenei- Suceava

Asistent Medical Lăcrămioara Nistor- Suceava

Asistent Medical Maria Horlațam – Suceava

Infirmier Elena Irod- Iași

Infirmier Rodica Dulgheru- Fălticeni

Paramedic  plt. maj. Monoranu Ciprian

Marilena Cocîrlă – Voluntar ISU Suceava

Paul Marinescu- Voluntar ISU Suceava

Otilia Hrițcu– Voluntar ISU Suceava

Simona Rădășanu- Voluntar

Adriana Cușnir- Voluntar

  Mulțumim tuturor instituțiilor care au înțeles urgența situației și au contribuit activ la redeschiderea UPU Suceava pentru ca locuitorii județului să beneficieze de asistență medicală de specialitate: ISU Suceava, Spitalul Fălticeni, DSP. Avem încredere că vom fi din ce în ce mai mulți!”, se arata intr-un comunicat transmis de Prefectura Suceava.

         

Vezi si

Caniculă și furtuni. Noi alerte meteo COD GALBEN care vizează județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți 3 atenționări Cod galben: de caniculă în cea …