Monday , December 5 2022

Cine este Alexandru Hutuleac, traficantul de droguri care a lovit cu o sabie in cap un politist de la trupele speciale

hutuleactn
Alexandru Hutuleac a fost arestat pentru trafic de droguri in iulie 2016. Judecatorii suceveni au considerat insa ca el nu reprezinta un pericol, asa ca dupa o vreme a fost eliberat si a fost retrasa inclusiv masura controlului judiciar.
IMG-20171205-WA0000
Hutuleac, alaturi de mai multi membri ai renumitului clan al Cordunenilor, cunoscuti interlopi din Iasi.  Foto: Facebook

IMG-20171205-WA0001

Andrei Iulian Lungoci, Romeo Mihăiţă Roman şi Iosif Marian Grijincu au fost arestaţi preventiv in iulie 2016 pentru 30 de zile după ce au pus bazele unei reţele de traficanţi de droguri ce alimenta cu etnobotanice peste 300 de tineri din Suceava. Gruparea ar fi vândut etnobotanice în valoare de peste trei milioane de lei, bani ce au ajuns în conturi din străinătate, în insulele Marshall, Belize şi Ungaria.

In urma audierilor făcute de procurorii DIICOT Suceava în cazul traficanților de droguri de la Rădăuți, cinci persoane au fost arestate preventiv, în timp ce alți șase inculpați au fost puși sub control judiciar. Este vorba despre capii rețelei Răzvan Percec, Alexandru Huțuleac și Andrei Iulian Lungoci, precum și de Romeo Mihăiță Roman și Iosif Marian Grijincu.

In iulie 2016, polițiștii și procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupări infracționale care timp de trei ani ar fi vândut droguri pe raza județului Suceava, obținând sume importante de bani. Pe parcursul cercetărilor au fost identificați 22 de membri, au fost făcute 10 constatări în flagrant și au fost depistate terenuri și case, autoturisme de lux și conturi bancare deschise în străinătate.

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au desfășurat miercuri, 13 iulie 2016, 19 percheziții domiciliare, 18 în județul Suceava, mai ales în zona Rădăuți și una pe raza județului Harghita, fiind puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că un grup infracțional organizat ar fi acționat pe raza municipiului Rădăuți, județul Suceava, pe linia traficului de substanțe interzise, cu precădere substanțe cu efect psihoactiv – etnobotanice.

Pe parcursul cercetărilor, au fost reunite 13 dosare penale, fiind făcute cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii au identificat 22 de membri ai grupului infracțional organizat, aderenți sau sprijinitori ai acestuia.

Au fost făcute 10 constatări în flagrant, privind activități legate de traficul cu substanțe interzise, totalizând peste opt kilograme de astfel de substanțe. Au fost depistate bunuri imobile achiziționate sau construite de către liderii grupului infracțional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în străinătate, în care aceștia ar fi trimis sume importante de bani.

Grupul infracțional organizat ar fi fost inițiat și constituit, începând cu luna martie 2013, de doi bărbați și ar fi fost coordonat de un al treilea, care ar fi primit, din Slovacia, 31 de colete cu substanțe interzise.

De asemenea, polițiștii și procurorii au depistat că liderul grupării ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanțe interzise, ce conținea aproape 127.000 de pliculețe, cu suma de 25 de lei pliculețul. Membrii grupului infracțional organizat ar fi fost sprijiniți, în activitatea lor infracțională, de către partenerele de viață, soții și concubine.

În timp, în gruparea infracțională au fost racolați tineri de încredere, așa-numite „săgeți”, care să vândă substanțe interzise, prețul per pliculeț crescând de la 25 la 40 de lei. În urma investigațiilor s-a stabilit că numărul clienților de încredere este de peste 300.

 

Mașina unuia dintre liderii grupării a fost incendiată  

La data de 29 ianuarie 2016, la ora 20.15, Poliția municipiului Rădăuți a fost anunțată despre faptul că un autoturism de teren ce era parcat pe strada Berestiei, din localitate, a luat foc. Autoturismul respectiv, un Jeep Grand Cherokee, este proprietatea Emiliei B., de 27 de ani, din localitate, care locuiește fără forme legale într-o casă din Rădăuți, împreună cu concubinul ei, Alexandru Huțuleac, de 27 de ani, localnic, mașina fiind condusă efectiv de acesta din urmă.

Incendiul a fost stins de tânăr cu ajutorul unui stingător de praf și al unei găleți cu apă. Specialiștii ISU Rădăuți au stabilit că incendiul a fost provocat prin aruncarea în interior a unui recipient din plastic în care se afla combustibil și aprinderea acestuia cu un fitil improvizat. Mașina avea geamurile laterale dreapta spate și stânga față sparte, iar în interior au fost afectate tetierele de la scaunele din față, tapițeria plafonului și parbrizul, prejudiciul fiind estimat la circa 2.000 de euro. Alexandru Huțuleac nu a dorit să colaboreze cu polițiștii, el precizând că nu se află în relații conflictuale ori raporturi juridice litigioase cu vreo persoană, însă s-a angajat să pună la dispoziția anchetatorilor înregistrările video ale camerei de supraveghere montate la locuința sa. In acest caz, Biroul de Investigații Criminale Rădăuți au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …

One comment

  1. Porcii toti is smecheri .NumaI dupa modul in care stau intr-o poza se vede prostia , mandria,orgoliul propriu .Niste inculti care nu stiu sa faca nimic gandul lor e doar la imbogatirea peste noapte cu orice pret. Puscarie ptr toti parvenitii care ne fac de rusine .

    Multa putere si forta familiei !!!!!!