Wednesday , October 4 2023

Cinci unități de învățământ din județul Suceava au obținut titlul de ”Școală europeană” în acest an

Ministerul Educației a publicat lista unităților de învățământ preuniversitar declarate câștigătoare în cadrul competiției naționale ”Școală europeană”, ediția 2023. Cinci unități școlare din județul Suceava se regăsesc printre cele 105 școli europene declarate câștigătoare în urma evaluării candidaturilor. Este vorba despre Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava și Liceul Tehnologic ”Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni.

Competiția ”Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Certificarea școlilor cu titlul ”Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide. (O. N.)

Vezi si

Lungu: Reabilitarea clădirii principale a Colegiului ”Mihai Eminescu” se va finaliza în martie 2025. Lucrările sunt în grafic

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că lucrările de investiții la proiectul  de reabilitare …