Saturday , September 18 2021

Cinci suceveni infectați cu coronavirus au murit la două săptămâni-o lună de la vaccinarea cu Pfizer

Reprezentanții DSP susțin că nu există nicio legătură directă între vaccinare și deces. Sucevenii care au decedat după vaccinare aveau vârste cuprinse între 68 și 87 de ani și erau diagnosticați cu mai multe boli cronice. Ei s-au infectat cu coronavirus după prima doză de vaccin

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a transmis că cinci suceveni au decedat după aproximativ două săptămâni de la vaccinarea anti-Covid-19, cu vaccin produs de compania Pfizer.

Este vorba despre persoane cu vârsta cuprinsă între 68 și 87 de ani, diagnosticate cu mai multe afecțiuni cronice. Acestea s-au infectat cu temutul virus după prima doză de vaccin, iar din cauza istoricului medical au suferit tot felul de complicații, din nefericire decedând.

În caceste cazuri nu s-a putut stabili o legătură directă între vaccinare și deces, două dintre persoane decedând după mai bine de o lună.

”Cele cinci persoane identificate decedate (cu vârstele de 68, 77, 88, 81 și 87 de ani) au fost vaccinate cu prima doză de vaccin Pfizer, ulterior fiind depistate infectate cu Sars-CoV-2 la un interval de 12, 8, 20, 16, respectiv 16 zile. Numitorul comun la aceste persoane este istoricul medical, toți suferind de boli cronice, respectiv astm bronșic, HTA, CIC, insuficiență venoasă cronică, infarct cerebral, arteriopatie, BPOC. Aceste persoane au decedat la un interval de 13, 17, 35, 26, respective 32 zile de la data vaccinării. Analiza datelor arată că nu există nicio legătură directă între vaccinare și deces. Având în vedere perioada de timp dintre data vaccinării și data confirmării infectării cu Sars-CoV-2, opinăm că vaccinarea acestor persoane nu a asigurat protecția optimă în fața infecției”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Mai multe ONG-uri cer anchetarea urgentă a agresiunii din zona Vatra Dornei

Mai multe ONG-uri cer ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi conducerii Poliţiei Române să asigure …