Friday , June 14 2024

Cinci suceveni au ajuns la spital, în urma unei intoxicaţii cu ciuperci

intoxicatii

O familie de etnie romă din Capu Codrului şi o femeie din Voievodeasa au ajuns în acest weekend la spital, după ce au consumat ciuperci

In acest weekend, cinci persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Potrivit celor spuse de medicii urgentişti, doi adulţi, şi doi copii de etnie romă din Capu Codrului au ajuns la spital în cursul zilei de sâmbătă, iar în ziua următoare a mai fost preluată o persoană de sex feminin, R. V., din localitatea Voievodeasa.
Cei doi copii, de 2 şi 4 ani au fost internaţi la Pediatrie, bărbatul de 42 de ani la Gastroenterologie, iar femeia de 34 de ani a fost externată. Medicul Tiberius Brădăţan a declarat că starea lor de sănătate este bună şi nu există risc vital. Sub supravegherea medicilor se mai află o femeie din Voievodeasa, de 61 de ani. Pacienta a fost internată în secţia Medicală deoarece în urma ingestiei de ciuperci, în momentul în care a ajuns la spital delira şi prezenta sindrom halucinator. “In acest weekwnd am avut cinci cazuri de pacienţi intoxicaţi cu ciuperci. Sâmbătă a ajuns o familie de etnie romă, iar duminică am preluat un alt pacient tot din acelaşi motiv. Pacienţii au primit îngrijiri de specialitate şi sunt în afara pericolului. Persoanele care consumă ciuperci trebuie să fie atente deoarece vremea este favorabilă încrucişării sporilor, astfel cei otrăvitori ajung la cele comestibile”, a declarat Tiberiul Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.
Medicii recomandă mare atenţie la culegerea cipercilor de prin pădure sau când sunt achiziţionate de pe piaţă. În aceste zile şi în pieţele din municipiu au apărut spre vânzare ciuperci. Majoritatea comercianţilor au spus că sunt cunoscători în ceea ce priveşte ciupercile şi că nu au ajuns niciodată la spital după ce le-au consumat. (Georgiana GROZA)

Vezi si

USV, în primele 1.500 instituții de învățământ superior la nivel global, potrivit clasamentului Times Higher Education – Impact Rankings 2024

Clasamentul Times Higher Education (THE) – Impact Rankings, ediția 2024, poziționează Universitatea ”Ștefan cel Mare” …

error: