Wednesday , February 1 2023

Cinci noi stațiuni turistice de interes local în județul Suceava

Tot mai multe localități din zona de munte vor deveni stațiuni iar, între altele, două din zona de deal se vor alătura clubului select al celor 20 de stațiuni din județul Suceava. Un anunț în acest sens a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județan Suceava, Niculai Barbă. Potrivit acestuia, cinci localități (sau zone din localități) din județul Suceava urmează a fi atestate ca stațiuni turistice de interes local.

Începem, în ordine alfabetică – deși ar putea fi și o reflectare a valorii peisagistice cu care vine fiecare localitate – cu comuna Ciocănești care deși este declarată „comună muzeu” nu a fost inclusă până acum în rândul stațiunilor turistice. Alături de aceasta încă două localități din zona montană a județului ar urma să fie declarate stațiuni turistice de interes local: comuna Coșna și comuna Mănăstirea Humorului.

Surprizele sunt însă legate de faptul că vor fi declarate stațiuni de interes local și zonele turistice ale municipiului Fălticeni și orașului Siret. Practic, aceste două localități sucevene „sparg gheața” deoarece până acum nu sunt localități situate în afara arealului montan care să fie stațiuni turistice de interes local sau național.

„Atestarea acestora este încă o recunoaștere a brandului Bucovina, a potențialului turistic al județului Suceava. Consiliul Județean Suceava a încurajat și susținut concret dezvoltarea infrastructurii și promovarea, iar această atestare vine să valideze potențialul lor turistic. Statutul dobândit permite localităților accesul la finanțări, inclusiv pe fonduri europene. De asemenea, în atragerea de fonduri este deosebit de importantă asocierea, drept care au fost invitate să facă parte din Organizația de Management al Destinației OMD „Bucovina”. Județul Suceava are cele mai multe stațiuni turistice. La cele 20 stațiuni turistice deja atestate, 4 fiind de interes național și 16 de interes local, urmează a li se alătura încă 5, astfel încât, cu un număr de 25 de stațiuni turistice atestate, județul Suceava este pe primul loc în țară, devansând județe ca Bihorul cu 17 stațiuni, Harghita și Maramureș cu câte 13 stațiuni, Constanța cu 12 stațiuni, Brașov și Cluj cu câte 11 stațiuni, Caraș-Severin cu 10 stațiuni, Neamț cu 9 stațiuni.”, a declarat Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

În opinia sa, este de remarcat interesul deosebit pe care îl au turiștii pentru a petrece sărbătorile de iarnă în Bucovina. Se confirmă că Bucovina este în topul preferințelor, prin gradul ridicat de ocupare la pensiuni, peste 90% în majoritatea zonelor, chiar spre 100% de Revelion. „Ultimele știri pe care le-am văzut ne arată că turiștii preferă astfel de locații pentru petrecerea sejurului de Sărbători, Bucovina fiind chiar și peste Valea Prahovei”, a declarat Niculai Barbă. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

One comment

  1. O da!
    Chiar.acum vreo doua zile ma inreba cineva unde sa petreaca concediul. Nici una dintre localitatile din artocol nu a intrat in discutie. hmmm…
    E bine ca judetu’ este.primul in tara la.statiuni declarate. E bine…