Wednesday , September 28 2022

Cinci mii de sarmale, oferite de primarul Lungu pelerinilor la hramul mănăstirii Sf. Ioan cel Nou

lungu sarmale 054

  „Confom tradiţiei, voi da şi în acest an, împreună cu familia mea, sarmale pelerinilor” . Câteva mii de pelerini sunt aşteptaţi să participe, luni, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi să se roage la moaştele Sfântului

Primarul Sucevei, Ion Lungu, va oferi, duminică după-amiază, ca şi anul trecut, cinci mii de sarmale pelerinilor care vor participa, luni, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, în special maramureşenilor care vor dormi noaptea sub zidurile mănăstirii. „Confom tradiţiei, voi da şi în acest an, împreună cu familia mea, sarmale pelerinilor, mulţi din ei vin din Maramureş, de la Borşa”, a spus Ion Lungu.
Câteva mii de pelerini sunt aşteptaţi să participe, luni, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi să se roage la moaştele Sfântului care sunt scoase pe un baldachin în curtea mănăstirii. Potrivit tradiţiei, în noaptea dinaintea hramului mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” sute de pelerini, în special maramureşeni, dorm sub zidurile mănăstirii. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că duminică seară va oferi pelerinilor cinci mii de porţii de sarmale.
Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava este protectorul municipiului reşedinţă de judeţ, domnitorul Alexandru cel Bun fiind cel care a adus, în prima parte a lungii sale domnii peste Tara Moldovei, mai exact în anul 1402, moaştele sfântului de la Cetatea Albă la Suceava. Aceasta probabil pentru a justifica mai mult demersurile Moldovei de a avea mitropolia proprie, în capitala ţării care era la aceea vreme Suceava.
Menţionăm că începând de vineri, timp de patru zile, în municipiul Suceava încep şi manifestările „Zilele Sucevei” cu concerte şi spectacole în locaţii diferite din oraş. Primăria Suceava a alocat şi în acest an 50 de mii de lei pentru Zilele Oraşului. (D.P.)

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …