Wednesday , February 1 2023

Cinci contrabandisti de tigari retinuti, ieri noapte, cu 12 focuri de arma la Vatra Moldovitei

~ntr-o autoutilitar\ care avea ca antemerg\tor un jeep, au fost descoperite 17.000 de pachete de ]ig\ri n pleca]i `n urm\rirea contrabandi[tilor, poli]i[tii au tras nu mai pu]in de 12 focuri de arm\
~n noaptea de miercuri spre joi,  în jurul orei 03.30, un echipaj de siguran]\ public\ din cadrul Sec]iei de Poli]ie Rural\ nr.14 Vama, în timp ce patrula pe raza localit\]ii Valea Stânii, din comuna Vatra Moldovi]ei, pe DN 17A, a observat c\ din sens opus – dinspre comuna Moldovi]a cobora o autoutilitar\ suspect\.  Poli]i[tii au efectuat semnalul regulamentar pentru oprire, îns\ autoutilitara [i-a continuat deplasarea.  Agen]ii au plecat `n urm\rirea acesteia, cu semnalele acustice [i luminoase în func]iune. În timpul urm\ririi, poli]i[tii au folosit armamentul din dotare, executând opt focuri de avertisment în plan vertical. Întrucât autoturismul urm\rit nu a oprit nici dup\ efectuarea focurilor de arm\, s-a dispus constituirea unui blocaj pe DN 17A, în zona Trei Movile, `ntre Vatra Moldovi]ei [i Sadova.
Echipajul de poli]ie ce efectua blocajul a tras alte patru focuri de avertisment în plan vertical, somându-i pe pasagerii din autoutilitar\ s\ opreasc\. La scurt timp, în locul respectiv a ajuns [i un autoturism de teren, care a oprit de asemenea, dovendindu-se c\ acesta era de fapt antemerg\torul autoutilitarei `nc\rcate cu ]ig\ri.  Pasagerii ambelor autovehicule au fost imobiliza]i [i înc\tu[a]i.
La fa]a locului s-a deplasat o echip\ operativ\, care din primele verific\ri efectuate a stabilit c\ în interiorul autoutilitarei, ce era condus\ de Angela B\ncescu, de 24 ani, din ora[ul Siret [i în care se mai afla Gheorghe Florin Topal\, de 21 ani, din comuna Mu[eni]a, se aflau circa 30 colete cu ]ig\ri de contraband\. ~n autoturismul de teren ce înso]ea autoutilitara, era condus de Viorel B\ncescu, so]ul Angelei, de 31 ani [i în care se mai aflau {tefan F\nic\ Botnariu, de 21 ani, ambii din comuna Mu[eni]a precum [i Andreea Gheghea, de 22 ani, din municipiul Boto[ani, nu au fost g\site colete sau alte bunuri suspecte.
Cele dou\ autovehicule au fost conduse la sediul Poli]iei municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar în urma cercet\rilor s-a constatat c\ în autoutilitar\ se aflau 17.000 pachete de ]ig\ri cu o valoare de pia]\ de circa 170.000 lei, urmând ca provenien]a [i prejudiciul exact s\ fie stabilite ulterior.
În urma probelor administrate, s-a dispus începerea urm\ririi penale fa]\ de Angela B\ncescu [i Gheorghe Topal\ sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de contraband\, iar fa]\ de cele trei persoane din autoturismul de teren sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de complicitate la contraband\. Totodat\, fa]\ de Viorel B\ncescu, [oferul autovehiculului de teren se efectueaz\ cercet\ri [i sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de favorizarea infractorului. Cei cinci suspec]i au fost re]inu]i pentru 24 de ore.
Potrivit procurorilor, ]ig\rile apar]ineau familiei Angela [i Viorel B\ncescu, ceilal]i trei `ndeplinind rolul de c\r\u[i, care au luat ]ig\rile de la ucraineni [i le-au adus p=n\ la Izvoarele Sucevei, de unde au fost `nc\rcate `n autoutilitara so]ilor B\ncescu. Viorel B\ncescu a pornit `nainte cu jeep-ul, ca antemerg\tor iar so]ia lui, Angela B\ncescu venea din urm\, cu microbuzul `nc\rcat cu ]ig\ri. Asear\, `n jurul orei 19.00, cei cinci re]inu]i au fost prezenta]i instan]ei cu propunere de arestare preventiv\ pentru 29 de zile. (Neculai RO{CA)

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …