Tuesday , November 29 2022

Cinci candidați susțin azi proba scrisă din cadrul concursului pentru directori școlari, în cadrul sesiunii suplimentare

Azi are loc sesiunea suplimentară din cadrul concursului de ocupare a posturilor de director în unitățile de învățământ dedicată candidaților care nu s-au putut prezenta la proba scrisă din data de 15 octombrie, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării.

În județul Suceava, doar cinci candidați s-au înscris în această sesiune, care va avea loc tot la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, la ora 10.00. Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 9:00-9:30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs. Rezultatele probei scrise vor fi comunicate în cursul după-amiezii de azi.

Ministerul Educației a publicat, marți, procedura operațională pentru proba de interviu din cadrul concursului pentru directori școlari, programată pentru perioada 15 noiembrie-8 decembrie, potrivit căreia interviul va avea 3 etape. Interviul durează 60 de minute, timp în care se evaluează competențele de management strategic, operațional și comunicare, prin prezentarea unei strategii de dezvoltare a unității de învățământ pentru care candidează; abilitățile de rezolvare a unor situații – problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează; competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului. Etapa I, pentru susținerea prezentării candidatului și a strategiei de dezvoltare a unității de învățământ, va dura maximum 25 minute, etapa a II-a, care constă în pregătirea și prezentarea modalități de rezolvare a situației-problemă–maximum 20 minute, iar etapa a III-a, în care candidații vor avea de rezolvat sarcina de lucru repartizată pentru evaluarea competențelor digitale va dura maximum 15 minute.

Proba interviului va fi supravegheată audio-video, iar camerele vor fi instalate astfel încât să surprindă cel puțin frontal toți membrii comisiei, candidatul, observatorii, în timpul susținerii probei, precum și toate acțiunile și dialogurile candidaților, membrilor comisiei și ale observatorilor în desfășurarea acestor activități. De asemenea, camerele trebuie să surprindă și monitoarele calculatoarelor folosite de candidați în timpul probei de interviu. (O. NUȚU)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …