Tuesday , September 21 2021

Cinci cadre medicale sucevene care s-au vaccinat ieri anti-COVID au suferit reacții adverse minore

De la debutul acestei campanii de vaccinare, în județul Suceava s-au vaccinat 2.097 de persoane.

Cinci cadre medicale sucevene care s-au imunizat ieri împotriva Covid 19 au manifestat reacții adverse minore. După cum a informat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, acestea au prezentat o ușoară stare de oboseală și durere locală în brațul vaccinat.

În cursul zilei de ieri, pe raza județului nostru s-au efectuat în total 375 de vaccinări. ”La Spitalul Județean Suceava au fost vaccinate 165 de cadre medicale, la Spitalul Municipal Rădăuți 75, iar la Spitalul Municipal Fălticeni s-au vaccinat împotriva Covid 55 de persoane. Spitalul Municipal Vatra Dornei nu a făcut ieri niciun vaccin deoarece a epuizat stocul. Au fost trimise la Vatra Dornei, 25 de doze. Spitalul Orășenesc Gura Humorului și Spitalul Municipal Câmpulung Moldovensc a vaccinat 30, respectiv 50 de cadre medicale”, a explicat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Se pare că la Spitalul Orășenesc Siret nu a fost nicio programare pentru vaccinare anti-COVID, pentru ziua de ieri, unitatea spitalicească urmând să reia vaccinarea personalului medical în cursul zilei de luni.

”Amintim că administrarea unui vaccin împotriva Covid 19 reprezintă unul dintre instrumentele critice pentru limitarea efectelor pandemiei, alături de celelalte instrumente, cum ar fi respectarea restricțiilor și a măsurilor igienico-sanitare, ca purtarea măștii, spălatul pe mâini și distanțarea fizică”, a precizat Gabriela Băncilă.

Până în prezent, în județul Suceava s-au vaccinat 2.097 de persoane. (C.R.)

 

Vezi si

Numărul de cazuri COVID și rata de infectare în fiecare localitate din județul Suceava. TABEL

Marți, 21 septembrie 2021, în județul Suceava sunt 1.671 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, …

One comment

  1. romanescu georgeta

    vreau sa ma vaccinez anti covid ,am 74 ani